in

Mai mulți oameni de afaceri britanici cer ieșirea din UE. „O să fie mai multe locuri de muncă”

Peste 300 de oameni de afaceri din Marea Britanie le cer alegătorilor să voteze pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Ei afirmă că “este subminata competitivitatea Marii Britanii de apartenenţa ţării la UE”, scrie The Telegraph.

 

Într-o scrisoare publicată în cotidianul amintit, afaceriștii britanici afirma că birocraţia de la Bruxelles “sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice” şi susţin că un Brexit le-ar permite “să creeze mai multe locuri de muncă”.

Printre semnatarii scrisorii se număra Peter Goldstein, unul dintre fondatorii Superdrug, Steve Dowdle, fost vicepreşedinte al Sony, David Sismey, director executiv al Goldman Sachs şi Sir Patrick Sheehy, fostul preşedinte al British American Tobacco.

Scrisoarea este semnată de asemenea de sute de persoane cu întreprinderi mici şi mijlocii şi poate fi văzută ca o încercare de a restabili un echilibru,după ce Bancă Angliei şi Fondul Monetar Internaţional au avertizat săptămâna trecută ca ieșirea din UE ar afecta economia Marii Britanii, se mai arată în The Telegraph.

Scrisoarea este semnată de 306 de lideri de afaceri în nume personal.

 

“An de an, Uniunea Europeană cumpăra mai puţin de la Marea Britanie deoarece economiile sale stagnează şi milioane de muncitori nu au locuri de muncă. Potrivit lui Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Angliei, euro ‘ar putea exploda’. Birocraţia Bruxellesului sufoca fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice, chiar dacă numai o mică partea dintre acestea fac afaceri cu UE”, se arată în scrisoarea publicată în The Telegraph. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un translator român a ajutat la salvarea unei adolescente violate zilnic de patronul unei spălătorii auto

Cameron: „23 iunie este o zi decisivă. Nu mai există cale de întoarcere”