in

Mult zgomot pentru nimic? Majoritatea cazurilor Omicron sunt „ușoare” și nu există dovezi că vaccinurile nu sunt eficiente

Mult zgomot pentru nimic? Majoritatea cazurilor Omicron sunt „ușoare” și nu există dovezi că vaccinurile nu sunt eficiente

Primele indicații sugerează că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta COVID Omicron sunt „ușoare”, a declarat un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vorbind în numele organizației, oficialul a spus că nu există dovezi care să sugereze că eficacitatea vaccinurilor este redusă de noua tulpină – dar a spus că unele mutații ale virusului indică un risc crescut de transmitere mai rapidă.

El a mai spus că peste 40 de mutații diferite au fost identificate cu varianta Omicron.

Oficialul OMS a adăugat că încă sunt multe necunoscute despre noua tulpină, arată Sky News.

Miercuri, profesorul Neil Ferguson,  a spus că virusul va evolua pentru a deveni mai transmisibil.

Marea Britanie combate varianta Omicron printr-o nouă campanie de vaccinare

Cu toate acestea, experții din cadrul Grupului consultativ pentru amenințări cu virusuri respiratorii noi și emergente (NERVTAG), care consiliază guvernul, au avertizat că noua tulpină ar putea declanșa o creștere a infecțiilor virale mai mare decât în valurile anterioare din Marea Britanie, cu riscul de a copleși NHS.


Peste 50 de țări au implementat măsuri de călătorie menite să oprească răspândirea variantei Omicron, a mai precizat OMS.

Interdicțiile generale de călătorie nu vor preveni răspândirea și „pun o povară grea asupra vieților și mijloacelor de existență”, a adăugat OMS.

De când COVID-19 a apărut pentru prima dată în China, în decembrie 2019, peste 262,22 milioane de persoane au fost raportate infectate, iar 5,46 milioane de oameni au murit.


…Mult zgomot pentru nimic? Majoritatea cazurilor Omicron sunt „ușoare” și nu există dovezi că vaccinurile nu sunt eficiente…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

bianca drăgușanu

Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, vacanță în doi la Londra

Charlie Ottley romania

Britanicul Charlie Ottley promovează România în lume: „Guvernul nu face NIMIC, e atât de nefolositor”