in

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei

Ministrul de Externe britanic Liz Truss a anunțat sancțiuni împotriva a 386 de parlamentari ruși, membri ai Dumei de stat, care au susținut invadarea Ucrainei de către Putin, în timp ce se angajează să „continue să strângă șurubul” asupra Moscovei

Truss a anunțat astăzi, 11 martie, că Regatul Unit a impus sancțiuni împotriva a 386 de membri ai Dumei Ruse, angajându-se că va continua să „strângă șurubul” asupra Moscovei, scrie Daily Mail.

Ministrul de Externe a declarat că parlamentarii ruși care au susținut invazia Ucrainei de către Vladimir Putin au fost afectați de o interdicție de călătorie în Regatul Unit și de înghețarea bunurilor acestora din Regatul Unit.

Duma de stat este camera inferioară a parlamentului rus care, la sfârșitul lunii februarie, a ratificat tratate ce recunoșteau independența regiunilor separatiste Lugansk și Donețk din Ucraina.

Tratatele au autorizat, de asemenea, prezența permanentă a forțelor ruse în regiuni, într-o mișcare care a fost văzută ca deschizând calea pentru o eventuală invazie.

Tuturor celor 386 de persoane enumerate li s-a interzis să călătorească în Marea Britanie și nu vor putea accesa bunurile pe care le-ar putea deține în Regatul Unit.


Negocierile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei”

De asemenea, li s-a interzis să desfășoare afaceri în Marea Britanie.

Alți parlamentari ruși au fost deja sancționați de guvern, iar anunțul lui Truss ridică numărul total la 400.

„Îi vizăm pe cei complici la invazia ilegală a Ucrainei de către Putin și pe cei care susțin acest război barbar. Nu vom renunța la presiune și vom continua să strângem șurubul asupra economiei ruse prin sancțiuni”, a mai declarat ministrul britanic.

„Vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor umanitar, arme defensive și muncă diplomatică pentru a izola Rusia la nivel internațional”, a mai afirmat ea.

Parlamentari ruși, acuzați că au îngurajat atacul lui Putin

Guvernul a anunțat că cei sancționați au „ajutat și încurajat” „atacul brutal” al lui Putin asupra Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului Boris Johnson a declarat reporterilor, la ora prânzului: „Am făcut acest lucru, având în vedere că acești indivizi au fost cei care au ajutat și au favorizat atacul brutal al regimului Putin asupra Ucrainei.”

Ministerul de Externe a declarat că Regatul Unit a sancționat până acum peste 500 de persoane, entități și filiale de când a început invazia rusă, în urmă cu două săptămâni.

Un total de 18 oligarhi, cu o avere combinată de peste 30 de miliarde de lire sterline, au fost afectați de interdicții de călătorie și înghețarea activelor în Regatul Unit.


////Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

arme chimice în ucraina

Boris Johnson: „Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina. A făcut-o în Siria”

România a anulat și completarea formularului de localizare PLF

România a anulat și completarea formularului de localizare PLF