in

Marea Britanie a rămas pe lista țărilor din zona roșie, carantină pentru cei care sosesc în România

Autoritățile române au actualizat joi, 26 august 2021, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta intră în vigoare duminică, 29 august. Marea Britanie a rămas în zona roșie.

Conform noilor reguli, carantina pentru cei care sosesc în România din zona roșie este de 14 zile însă dacă fac un test RT PCR și rezultatul este negativ pot ieși din carantină în cea de-a zecea zi. Pasagerii vaccinați în UE sunt de asemenea scutiți de la carantină.

Citește Noile reguli de călătorie UK – România. Ce se schimbă începând cu 15 august

Toți pasagerii care sosesc în România din țările încadrate în zona verde, țări care nu se regăsesc în zona galbenă sau zona roșie, nu trebuie să prezinte test PCR negativ și nici nu vor intra în carantină.

Principalele schimbări: Elveția intră pe lista roșie, Bulgaria și Serbia intră pe lista galbenă. Emiratele Arabe Unite trec din lista galbenă în lista verde.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:


Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Lista cu țările/teritoriile încadrate în zonele verde, galbenă și roșie, disponibilă mai jos (5 pagini), intră în vigoare duminică, 29 august 2021.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 3.5]

penurie microcipuri auto productie uk slaba

Penurie de microchip-uri pentru industria auto, producția de mașini din UK a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 65 de ani

romanca a lansat o carte la londra

Crina Cojanu, o tânără de 25 de ani, a lansat o carte pentru copii la Londra