in

Marea Britanie: A treia tranșă de ajutor financiar pentru persoanele „self employed”. VEZI CRITERIILE necesare pentru a putea accesa subvenția

Schema de finanțare a guvernului britanic pentru angajații independenți (self employed) continuă, iar a trei tranșă va fi disponibilă pentru a fi accesată de la 30 noiembrie 2020.

Cei care desfășoară activități independente pot accesa sumele puse la dispoziție de guvern până la finalul lunii ianuarie.

SEISS acordă subvenții impozabile lucrătorilor independenți eligibili care au afacerea afectată de criza coronavirusului. Cu toate că guvernul urma să reducă treptat sprijinul pe măsură ce se apropia iarna, ministrul de Finanțe Rishi Sunak a anunțat că finanțarea va fi prelungită în condiții mai generoase, în urma celui de-al doilea lockdown național.

Ca urmare a prelungirii schemei, sprijinul din partea guvernului va fi plătit celor eligibili sub forma a două subvenții suplimentare.

Fiecare subvenție va acoperi două perioade de trei luni, prima fiind noiembrie 2020 – ianuarie 2021 și cea de-a doua februarie 2021 – aprilie 2021.

Marea Britanie prelungește schema de ajutor financiar pentru salariați și self-employed: 80% din salariu sau profit până în ianuarie


Pentru a solicita un al treilea grant, cererile se fac online serviciul fiind disponibil începând cu 30 noiembrie.

Următoarele subvenții vor fi calculate la 80% din profitul mediu de tranzacționare pe trei luni, plătit într-o singură tranșă.

Limita maximă va fi de 7.500 de lire sterline, o creștere cu 55% față de suma anunțată anterior.

Pentru a fi eligibilă pentru a treia subvenție, o persoană trebuie să lucreze pe cont propriu și trebuie, de asemenea:

  • Să fi fost eligibilă anterior pentru prima și a doua subvenție (deși nu este obligatoriu să fi solicitat subvențiile anterioare)
  • Să declare că intenționează să continue să tranzacționeze și să tranzacționeze activ în prezent, dar că este afectată de cererea redusă din cauza COVID-19
  • A tranzacționat anterior, dar temporar nu pot face acest lucru din cauza coronavirusului

Guvernul subliniază că SEISS este doar un element dintr-o serie de pachete de asistență disponibile pentru angajații independenți.

Angajații care desfășoară activități independente și proprietarii de întreprinderi mici pot, de asemenea, să aibă acces la împrumuturi, amânări de plată a impozitelor, pauze la plata ipotecii, ajutoare pentru închiriere și alte subvenții de sprijin pentru afaceri.

Conform cifrelor guvernului, schemele de împrumut au sprijinit mai mult de un milion de companii care au accesat peste 60 miliarde de lire sterline.

Mai mult decât atât, angajații independenți, ar putea, de asemenea, să aibă acces la plăți suplimentare, la creditele universale și la diverse pauze în plata datoriilor.

Trebuie reamintit faptul că subvențiile SEISS sunt tratate ca venituri impozabile.

În plus, acestea vor fi, supuse plății contribuțiilor la asigurările naționale.

Deși rămâne de văzut dacă al patrulea set de subvenții va fi la fel de generos ca al treilea, guvernul a precizat că vor furniza mai multe detalii „în timp util”.

Detalii complete despre toate extensiile de asistență de stat pot fi găsite pe pagina web al guvernului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liberalii îi vor acasă pe românii plecați în străinătate

Atac brutal la o școală din Anglia. Elev de 13 ani stâlcit cu un stâlp metalic