in

Marea Britanie acordă mii de vize temporare de muncă. Ce posturi vor fi pe listă

zeci de mii de vize

Marea Britanie a decis sâmbătă, 25 septembrie, să acorde mii de vize temporare de muncă, pentru a rezolva problemele cauzate de lipsa forţei de muncă, o schimbare neaşteptată în politica sa de imigraţie post-Brexit, transmite AFP, citată de Adevărul.

Aceste permise, pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, sunt menite să atenueze lipsa flagrantă de şoferi de camioane, dar şi de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creşterea păsărilor.

În ultimele zile şi în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează şi produsele agroalimentare.

Decizia de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

Guvernul britanic a încercat luni de zile să evite această decizie, în pofida avertismentelor venite din partea mai multor sectoare economice şi a deficitului estimat de 100.000 de şoferi de camioane.

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Pe lângă aceste vize temporare de muncă, alte măsuri excepţionale vor trebui să permită asigurarea aprovizionării înaintea sărbătorilor de Crăciun, a declarat secretarul pentru transporturi Grant Shapps.

Premierul Boris Johnson se confruntă cu o presiune în creştere, în contextul în care criza de COVID-19 şi consecinţele Brexitului au accentuat lipsurile, pe lângă creşterea preţurilor la energie.

Fabricile, restaurantele şi supermarketurile au fost afectate de lipsa şoferilor de camioane de săptămâni sau chiar de luni de zile.

Lanţul de fast-food McDonald’s a rămas fără milkshake-uri şi băuturi luna trecută, în timp ce concurentul său, KFC a fost obligat să scoată unele produse din meniu, iar lanţul Nando a închis temporar zeci de restaurante din lipsă cărnii de pui. 


…Marea Britanie acordă mii de vize temporare de muncă. Ce posturi vor fi pe listă…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 2.9]

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

BESTIA din Luton

BESTIA din Luton care a mutilat două femei și o adolescentă de 14 ani a ajuns personaj de documentar la Channel 4