in

Marea Britanie amenință cu măsuri împotriva oligarhilor ruși din regat. Putin: „Ne vom răzbuna!”

Marea Britanie amenință cu măsuri împotriva oligarhilor ruși din regat. Rusia: „Ne vom răzbuna!”

Marea Britanie l-a îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin să „retragă de la granița” Ucrainei, avertizând că orice incursiune ar declanșa sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor din regat cu legături strânse cu Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că amenințarea ar echivala cu un atac asupra afacerilor rusești.

Peskov, a calificat avertismentul britanic drept „foarte deranjant” și a spus că astfel de declarații subminează atractivitatea investițiilor Marii Britanii și se vor întoarce împotriva companiilor britanice.

„Un atac al unei anumite țări asupra afacerilor rusești implică măsuri de răzbunare, iar aceste măsuri vor fi formulate pe baza intereselor noastre, dacă este necesar”, a mai spus Peskov.

De la căderea Uniunii Sovietice, Londra a devenit centrul global pentru o ieșire vastă de bani din fostele republici sovietice.

Oponenții lui Putin au cerut în mod repetat Occidentului să devină dur cu banii rusești, deși oligarhii și oficialii ruși continuă să-și etaleze averea în cele mai luxoase destinații din Europa, scrie Reuters.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Marea Britanie l-au avertizat pe Putin cu privire la sancțiuni dure dacă Rusia atacă Ucraina, după ce a adunat zeci de mii de militari în apropierea graniței.

RUSIA trimite nave de război în apropierea Marii Britanii. Vase rusești în largul coastei irlandeze

Rusia neagă că intenționează să atace Ucraina și cere garanții de securitate, inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu permite Kievului să se alăture alianței.

Guvernul britanic va introduce o nouă legislație săptămâna aceasta pentru a extinde domeniul de aplicare a sancțiunilor pe care le poate aplica Rusiei pentru a încerca să descurajeze agresiunea împotriva Ucrainei, a declarat duminică ministrul de externe Liz Truss.

Ea a spus că Londra ar trebui să poată viza „orice companie de interes pentru Kremlin și pentru regimul din Rusia” și că „nu există loc unde să se ascundă pentru oligarhii lui Putin”.

Pe lista de sancțiuni se află șase persoane despre care Marea Britanie spune că sunt apropiate de Putin: oamenii de afaceri Yuri Kovalchuk, Arkady Rotenberg și Nikolai Shamalov, fostul ofițer KGB Serghei Chemezov, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrushev și șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) Alexander Bortnikov.

Sancțiunile permit Marii Britanii să înghețe bunurile individuale și să interzică intrarea persoanelor în Regatul Unit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.2]

Băiat român de 13 ani, dat dispărut în Leicester

Băiat român de 13 ani, dat dispărut în Leicester

Raportul petrecerilor de la reședința lui Boris: „Grave eșecuri dificil de justificat”. Premierul face declarații în parlament

Raportul cu privire la petrecerile de la reședința lui Boris: „Grave eșecuri dificil de justificat”. Premierul face declarații în parlament