in

Marea Britanie: Aproape 3,5 milioane de oameni ar fi fost infectați cu COVID-19

Aproximativ 6% din populația Angliei e posibil să fi avut COVID-19 în perioada de vârf a pandemiei, afirmă cercetătorii britanici care studiază răspândirea infecției. Ei atenționează, însă, că prezența anticorpilor nu reprezintă o garanție pentru o viitoare imunitate.

Un număr total de 313.798 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie, 270.971 dintre acestea în Anglia, echivalentul a doar 0,5% din populația regatului.

Cu toate acestea, un studiu care a testat peste 100.000 de indivizi pe teritoriul Angliei, în scopul detectării prezenței anticorpilor la coronavirus, a demonstrat că aproape 6% dintre aceștia au avut virusul, ceea ce ar înseamna că 3,4 milioane de persoane contactaseră noul coronavirus până la sfârșitul lui iunie, informează Reuters.

Rezultatele sunt în concordanță cu alte studii, cum ar fi cele conduse de Biroul Național de Statistică, din care reies niveluri mai ridicate de COVID-19 în comunitate, în timpul pandemiei, decât cele ale cazurilor testate.

King’s College Londra: Imunitatea celor infectați cu coronavirus pare să dispară în câteva luni

Personalul sanitar și de îngrijire prezintă cea mai mare probabilitate de infectare. Prevalența infecțiilor pare să fie la cel mai ridicat nivel în Londra, unde 13% dintre rezidenți dețin anticorpi, în timp ce grupurile etnice minoritare au o probabilitate de două până la trei ori mai mare de a fi contractat COVID-19 în comparație cu persoanele caucaziene.

Premierul Boris Johnson a anunțat anterior că testele de anticorpi au un potențial revoluționar în combaterea pandemiei. Dar, deși sunt utile în cadrul unor studii la nivel de populaţie, cercetătorii spun ca marjă de eroare a acestor teste le face nesigure pentru întrebuințarea la nivel individual.

Cercetătorii au avertizat de asemenea că, deși testele de anticorpi sunt utile pentru realizarea unor astfel de studii pe scară largă, acestea nu reprezintă o garanție pentru o viitoare imunitate.

„Există încă multe necunoscute în ceea ce privește acest nou virus, inclusiv gradul în care prezenta anticorpilor oferă protecție împotriva infecțiilor viitoare”, a precizat Graham Cooke, cercetător la Imperial College.

„Utilizarea testelor la nivelul degetului, adecvate pentru testarea pe scară largă, ne-a oferit o perspectivă mai clară în ceea ce privește răspândirea virusului în țară și asupra categoriilor cu cel mai mare risc”, a continuat cercetătorul.
Anglia: Româncă în stare de ebrietate terorizează personalul de pe ambulanță cu un cuțit. „Agita lama și striga ceva într-o limbă străină”

Brexit: Un acord cu Uniunea Europeană ar fi posibil. Când ar putea fi încheiat, potrivit negociatorilor britanici