in

Marea Britanie ar putea să cotizeze la bugetul UE și după Brexit


Regatul Unit va fi invitat să asigure contribuții substanțiale pe termen nedefinit la bugetul UE, după Brexit, pentru ca băncile britanice să aibă acces la piețele financiare ale Europei, în conformitate cu planurile luate în considerare la Bruxelles.Potrivit The Independent, oficialii guvernului german au declarat pentru agenția de știri Bloomberg că o tranzacție comercială cu Regatul Unit ar putea include servicii financiare dacă Marea Britanie plătește la bugetul UE și continuă să respecte legislația europeană.

La începutul acestei săptămâni, Michel Barnier, negociatorul-șef al Comisiei Europene, a declarat într-un discurs că un acord de liber schimb „poate include dispoziții privind cooperarea în materie de reglementare” pentru serviciile financiare, în concordanță cu cele dintre UE și Japonia.

Dar a reafirmat că, o dată cu plecarea din Marea Britanie, „furnizorii de servicii financiare nu mai pot beneficia de avantajele unui pașaport de piață unică, nici de un sistem de echivalență generalizată a standardelor”.

Peste 5.400 de firme britanice se bazează pe drepturile de pașaport pentru a aduce în Marea Britanie în fiecare an venituri de 9 miliarde de lire sterline, mai scrie The Independent. Asociația britanică a bancherilor (BBA) a declarat că pierderea pașaportului ar fi „perturbatoare, costisitoare și consumatoare de timp”.

Thereza May, hotărâtă să nu mai dea bani la bugetul UE: ”Poporul britanic a cerut-o”
Tâlhar și violator în Sicilia, a fugit la Londra: Paul Emilian Maftei a fost capturat și extrădat

Nigel Farage și-ar dori un al doilea referendum: „Votul ar fi și mai puternic pentru ieșirea din UE”