in

„Marea Britanie ar putea trimite trupe împotriva Rusiei”. Boris Johnson face declarații ȘOCANTE

„Marea Britanie ar putea trimite trupe împotriva Rusiei”. Boris Johnson face declarații ȘOCANTE

Premierul britanic, Boris Johnson a declarat azi, 25 ianuarie, în Parlamentul de la Londra, că Marea Britanie ar putea trimite trupe de luptă pentru a înfrunta Rusia.

Johnson a sugerat că trupele britanice ar putea fi trimise împotriva forțelor ruse care amenință Ucraina, pe măsură ce tensiunile dintre Vladimir Putin și Occident au crescut, scrie Daily Mail.

El le-a spus parlamentarilor că Regatul Unit „caută să contribuie la orice nouă desfășurare a NATO”, aliații având soldați pregătiți și nave de război și avioane de luptă în regiunea cu probleme.

Se estimează că 100.000 de soldați ruși s-au adunat la granița cu Ucraina, iar o activitate diplomatică intensă nu a reușit să atenueze tensiunile.

Aseară, Statele Unite au pus 8.500 de militari în alertă maximă pentru a fi dislocați în Europa cu un preaviz scurt.

RUSIA trimite nave de război în apropierea Marii Britanii. Vase rusești în largul coastei irlandeze

Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și urmează să desfășoare avioane de luptă F-16 în Lituania, Spania trimite nave și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria, Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România, iar Olanda trimite două avioane de vânătoare F-35 în Bulgaria, din aprilie.


Boris Johnson a avertizat, în Camera Comunelor că, dacă „se va întâmpla cel mai rău lucru” în Ucraina, „vărsarea de sânge va fi comparabilă cu primul război din Cecenia sau Bosnia”.

El a adăugat: „Armata britanică conduce grupul de luptă NATO în Estonia și, dacă Rusia invadează Ucraina, am căuta să contribuim la orice noi desfășurări NATO pentru a ne proteja aliații din Europa.”

„Nu putem negocia viziunea unei Europe întregi și libere care a apărut în acei ani uimitori din 1989 până în 1991, vindecând divizarea continentului nostru prin Cortina de Fier”, a continuat Johnson.

„Fiii multor mame rusoaice nu se vor mai întoarce acasă”

El a adăugat: „Dacă Rusia urmează această cale, fiii multor mame rusoaice nu se vor mai întoarce acasă”.

Președintele Comitetului de Apărare, Tobias Ellwood, a spus că nu este prea târziu pentru a mobiliza o prezență „considerabilă” a NATO în Ucraina, utilizând puterea alianței pentru a „îl face pe Putin să se gândească de două ori”.

Anterior, ministrul de Externe Liz Truss nu a exclus ca trupele de luptă britanice să fie trimise pentru a ajuta la apărarea Ucrainei, spunând parlamentarilor că totuși un astfel de scenariu este „puțin probabil”.

Partidul Laburist „este hotărât” în sprijinirea independenței și suveranității Ucrainei, a spus Sir Keir Starmer.

Răspunzând declarației premierului despre Ucraina, liderul laburist a criticat actele de agresiune ale lui Vladimir Putin din ultimii ani.

El a spus: „Rusia sa a anexat Crimeea, a sprijinit conflictul separatist din Donbass și acum a adunat peste 100.000 de soldați la granițele Ucrainei.”

„Acestea sunt acte de agresiune repetate și nejustificabile, așa că laburiștii sunt hotărâți în sprijinul nostru pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei.”

Declarațiile lui Boris Johnson vin după ce un oficial britanic din apărare a avertizat că trupele rusești operează deja în Ucraina, înainte de o posibilă invazie.

James Heappey a spus că un număr „semnificativ” de soldați ai lui Vladimir Putin se află deja în spatele liniilor.

Marea Britanie a furnizat Kievului mii de arme antitanc, iar Heappey a comparat situația cu invazia nazistă a Poloniei în 1939, care a declanșat al Doilea Război Mondial.


…„Marea Britanie ar putea trimite trupe împotriva Rusiei”. Boris Johnson face declarații ȘOCANTE…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Româncă, sclavă sexuală în Anglia: „Mă forța să fac sex cu 20 de bărbați pe zi. Eram bătută, schingiuită și subnutrită”

Româncă, sclavă sexuală în Anglia: „Mă forța să fac sex cu 20 de bărbați pe zi. Eram bătută, schingiuită și subnutrită”

Irlanda: A dus cadavrul unchiului său la poștă ca să îi ridice pensia. Ce explicație are bărbatul

Irlanda: A dus cadavrul unchiului său la poștă ca să îi ridice pensia. Ce explicație are bărbatul