in

Marea Britanie: Boris Johnson promite credite ipotecare garantate de stat, cu depozit de 5%. „Veți fi o generație de cumpărători, nu de chiriași”

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat noi facilități pentru rezidenții britanici, prin crearea unui nou sistem cu depozit de 5% la creditele ipotecare.

Acesta a promis că va transforma „generația chiriașilor în generația cumpărătorilor” și va ajuta la atragerea a milioane de britanici în rândul proprietarilor de locuințe.

Premierul a anunțat planuri pentru o nouă schemă de credit ipotecar cu doar 5% depozit pentru cei care cumpără prima casă și care, spune el, „vor contribui la relansarea pieței noastre imobiliare”, ca parte a unui plan de reconstrucție a Marii Britanii.

Mai mult, guvernul își va asuma o parte din riscul pentru împrumut sub forma unei garanții de stat, a anunțat Boris Johnson ieri, 6 octombrie, la conferința virtuală a Partidului Conservator.

Previziuni sumbre pentru piața imobiliară din Marea Britanie: Prețurile locuințelor vor scădea cu 13%

Totodată, el a mai sugerat și că distanțarea socială se va încheia în decurs de un an.

Într-o declarație optimistă făcută în fața susținătorilor conservatori, premierul a subliniat că țara trebuie să folosească oportunitățile uriașe acum pentru a promova schimbări îndrăznețe.

El a promis că va „reconstrui mai bine Marea Britanie” și va face din ea „cel dintâi loc de pe pământ”, cu planul său care va urma pandemiei coronavirus, ce cuprinde o serie de noi politici pe care să se concentreze în anii următori.

Premierul a adăugat că schema pentru cumpărarea de locuințe va „oferi șansa oamenilor de a deține o casă și toată de a aduce bucurie și mândrie milioanelor de persoane care se simt excluse în prezent”.

Guvernul consideră că schema, care va elimina „testele de stres” efectuate de bănci, va ajuta două milioane de britanici să-și cumpere propriile case.

În prezent, depozitul pentru un credit ipotecare este cuprins între 15 și 20% din prețul unei proprietăți.

În prezent, suma pe care cumpărătorii o pot împrumuta este limitată la de 4,5 ori salariul lor anual, chiar dacă pot strânge și fondurile pentru depozit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Guvernul pregătește restricții dure pentru nordul țării. Liderii din patru mari orașe se opun unui „lockdown”

Astăzi, 7 octombrie, intră în vigoare restricțiile pentru cei care merg din UK în România. Carantină 14 zile