in

Marea Britanie, cea mai gravă criză de personal din 1997. Brexitul și pandemia au alungat lucrătorii

Angajatorii din Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă criză de personal de la sfârșitul anilor ’90, în contextul redeschiderii rapide a economiei după pandemia de COVID și a scăderii masive a numărului de muncitori din afara țării din cauza Brexit, scrie The Guardian.

Confederația pentru Recrutare și Ocuparea Forței de Muncă (REC) și firma de contabilitate KPMG au declarat că numărul lucrătorilor disponibili a scăzut în iunie la cel mai rapid ritm din 1997.

Firmele de recrutare raportează provocări de angajare în mai multe sectoare ale economiei, conduse de deficiențe în domenii precum transportul și logistica, ospitalitatea, producția și construcțiile.

Pe lângă problemele legate de recrutarea de bucătari, portari de bucătărie, personal de curățenie și personal de depozite înregistrate în lunile anterioare, evaluarea a indicat faptul că problemele pentru angajatori se răspândeau în sectoare de obicei mai bine plătite, cum ar fi finanțele, IT, contabilitatea și ingineria.

„Avem nevoie de acțiuni din partea întreprinderilor și a guvernului pentru recalificarea și perfecționarea lucrătorilor potențiali, acum mai mult ca oricând, întrucât decalajul în creștere a competențelor din forța de muncă are potențialul de a încetini redresarea economică a Regatului Unit”, a declarat Claire Warnes, director pentru educație, calificare și productivitate la KPMG UK.

Imigrația din Marea Britanie scade. Firmele de construcții se plâng de lipsa muncitorilor

Graba de redeschidere după restricțiile pandemice a dus la blocaje. Angajatorii întâmpină complicații suplimentare, deoarece mai putini lucrători din UE călătoresc în Marea Britanie din cauza controalelor la frontiere provocate de pandemia de Covid-19 și a regulilor guvernamentale de imigrare post-Brexit.

Potrivit sondajului REC și KPMG din peste 400 de firme de recrutare, o creștere accentuată a cererii de angajare a dus la scăderea fără precedent a disponibilității candidaților în iunie. Recrutorii au remarcat că angajarea sporită, Brexitul, incertitudinea legată de pandemie și schema de rezolvare au cântărit asupra numărului de solicitanți de locuri de muncă disponibile.

Cifrele oficiale arată că aproximativ 1,5 milioane de muncitori sunt încă afectați  de restricții pandemice care limitează în continuare o revenire completă la locul de muncă.

Deficitul de mână de lucru cu care se confruntă fermierii și procesatorii începe să afecteze și producția de carne. British Meat Procesor Association susține că sectorul analizează închiderea unor linii de producție locale și cumpărarea de peste hotare. Companiile au redus deja producția din cauza lipsei de personal care să se ocupe de procesare și a șoferilor care să efectueze livrările.

Producția de carne de pui a scăzut deja cu 10% în ultimele săptămâni, susține British Poultry Council. Acest organism a făcut deja un apel către miniștrii de la Londra să vină în ajutorul industriei, în interiorul căreia 60% din angajați sunt cetățeni din UE, pentru a-i permite să poată să recruteze mai mulți oameni din afara Marii Britanii.

„Guvernul trebuie să facă din producția alimentară un caz special care să fie tratat ca o problemă de securitate națională. Pierderea controlului asupra modului în care ne hrănim ca țară ar submina producătorii britanici de alimente”, susține directorul general de la British Poultry Council.


…Marea Britanie, cea mai gravă criză de personal din 1997. Brexitul și pandemia au alungat lucrătorii…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Autoritățile britanice expulzează românii certați cu legea. Proxenet dat afară din Regatul Unit după ce i s-a revocat rezidența

VIDEO – Cum arăta Londra după Finala Euro 2020 de aseară: Suporterii nemulțumiți au lăsat în urmă munți de gunoaie