in

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani. Tulburările vor începe luni seara, înainte ca grevele RMT să oprească trenurile în mare parte din nordul și sud-vestul Angliei, Țara Galilor și Scoția.

Cele mai mari greve feroviare din ultimele trei decenii urmează să înceapă luni seara, iar trenurile vor fi anulate în Marea Britanie pentru o mare parte a săptămânii, anunță The Guardian.

Marea Britanie, cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani

Prima dintre cele trei greve de 24 de ore ale membrilor 40.000 RMT, inclusiv semnalizatori, personal de întreținere și de tren, va începe imediat după miezul nopții de marți dimineața, cu doar unul din cinci trenuri care vor circula în zilele de grevă și cu oprirea totală a serviciilor în mare parte din nordul și sud-vestul Angliei, Țara Galilor și Scoția.

Grevele, legate de salarii și de încercările de reformare a industriei feroviare, în condițiile în care modelele de lucru post-Covid afectează veniturile navetiștilor, vor provoca șase zile de perturbări, cu trenuri limitate la unul pe oră între 7.30 și 18.30 pe principalele rute interurbane și urbane. Serviciile vor începe mai târziu și vor fi reduse în zilele următoare.

Grevă la metroul din Londra: toate liniile închise sau întrerupte. „Este un coșmar”

Acțiunea este întreprinsă de angajații Network Rail și de personalul de la bord și din gări care lucrează pentru 13 operatori feroviari din Anglia. RMT a declarat că mii de locuri de muncă sunt în pericol în funcțiile de întreținere și că sunt planificate închideri de case de bilete, pe lângă înghețarea salariilor într-o perioadă de inflație ridicată.

Greva semnalizatorilor va avea cel mai mare impact, în special în zonele rurale, ducând la închiderea unor linii în locuri precum Țara Galilor, unde nu există o dispută directă cu operatorul feroviar. Cei mai mulți operatori le-au spus pasagerilor să călătorească doar dacă este necesar în zilele de grevă. Northern Rail i-a sfătuit pe pasageri să nu călătorească pe parcursul întregii săptămâni.

Alte sindicate ar putea să se alăture grevei feroviare

Grevele sunt pe 21, 23 și 25 iunie, iar de luni va fi în vigoare un orar special, cu unele servicii de seară reduse, până duminică. Aproximativ 20% din trenuri vor circula pe liniile principale și în zonele urbane.

În plus față de suferința navetiștilor, o grevă separată a metroului londonez va opri, de asemenea, o mare parte a transportului din capitală marți. Aproximativ 10.000 de membri ai RMT vor ieși în stradă timp de 24 de ore, închizând majoritatea liniilor de metrou. London Overground și liniile Elizabeth vor fi, de asemenea, afectate de greva națională a căilor ferate pe parcursul săptămânii.

Alte sindicate ar putea să se alăture grevei feroviare mai târziu în cursul verii, într-o mișcare care ar putea bloca complet serviciile. Sindicatul TSSA, care reprezintă personalul din camera de control și managerii care intervin pentru a gestiona semnalizarea de urgență, își votează membrii la Network Rail și a anunțat săptămâna trecută voturi de grevă la mai mulți operatori de trenuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Eminescu 65 Residence București

Cum se vede orașul de pe terasa celui mai modern bloc din centrul Bucureștiului? Clădirea Eminescu 65 Residence a fost finalizată și poate fi vizitată

Românca proxenetă din Marea Britanie câștiga 250.000 de lire pe an din exploatarea conaționalelor