in

Marea Britanie. Cel mai mare declin demografic de după război. Sute de mii de persoane au părăsit Regatul Unit din cauza pandemiei

Sute de mii de persoane au părăsit Marea Britanie din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei, informează un studiu citat de DPA.

Are loc un „exod fără precedent” al lucrătorilor născuți în afara Marii Britanii, afirmă cercetători ai London’s Economic Statistics Centre of Excellence.

„Se pare că o mare parte din povara pierderii locurilor de muncă în timpul pandemiei a căzut asupra lucrătorilor nebritanici și s-a manifestat prin revenirea migrației, preferată șomajului”, susțin autorii, care îşi bazează studiul pe date ale pieței muncii.

Tendința este notabilă în special la Londra, unde un rezident din cinci este născut în străinătate. Populația Londrei a scăzut cu 700.000 de persoane, în timp ce la scară națională această cifră ar putea fi de 1.300.000, afirmă autorii studiului.

Marea Britanie. Gaura economică provocată de COVID-19, sute de miliarde de lire sterline. „Va trebui să plătim”

Dacă cifrele sunt exacte, aceasta ar putea fi cea mai mare diminuare a populației britanice după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit studiului.


Nicio dovadă nu sugerează că un număr similar de britanici care trăiesc în afara ţării se întorc în Marea Britanie.

Totuși, aceasta ar putea fi o tendință temporară, afirmă cercetătorii, notând că lucrătorii străini ar putea reveni după pandemie.

Economia britanică depinde de lucrătorii străinii şi nu este singura amenințată de migrația cauzată de pandemie.

Numeroase industrii se tem că vor pierde lucrători calificați după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și a legilor mai stricte cu privire la migrație

O altă tendință profilată în 2021 și care provoacă îngrijorare vizează scăderea accentuată a natalității, conform companiei de consultanta PwC, potrivit căreia numeroase cupluri amână să aibă copii din cauza incertitudinii provocate de pandemie.

Aceasta ar putea duce la cea mai scăzută rată a natalității după 1900, aprecia PwC la începutul lunii ianuarie. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie impune carantină de 10 zile pentru TOȚI cei care vin din străinătate, nu mai există țări „sigure”

Tabăra ilegală a cerșetorilor români din centrul Londrei, DISTRUSĂ în sfârșit de autorități