in

Marea Britanie. Companiile și persoanele fizice care au luat nejustificat ajutoare vor răspunde PENAL

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak va înainta parlamentului o lege ce va permite HMRC (Fiscul britanic) să îi urmărească pe cei care au cerut nejustificat și au primit bani pe perioada pandemiei de coronavirus, atât companiile, cât și persoanele fizice.

Potrivit inews.co.uk, Sunak va acorda puterii „excesive” HMRC pentru a recupera sute de milioane de lire din plățile făcute pe timpul restricțiilor cauzate de Covid-19.

Companiile și persoanele fizice (self-employed) cu privire la care HMRC consideră că nu au meritat ajutorul de bani sau au încălcat regulile privind procentul de 80% din salarii sau profit se vor confrunta cu 100% impozit pentru fiecare liră sterlină primită. Cu alte cuvinte, dacă ai primit 2500 de lire sterline și se consideră că nu ai avut dreptul, vei plăti taxe de 2500 de lire sterline la acești bani.

Numărul salariaților care beneficiază de ajutor guvernamental a ajuns la 8,4 milioane. 15 miliarde de lire sterline pleacă de la buget

Mai mult, cei vizați ar putea face obiectul urmăririi penale dacă nu plătesc banii înapoi banii sau 100% taxe pentru sumele încasate.

Se preconizează că HMRC va investiga companiile cu profil înalt, cu privire la care consideră că ar fi solicitat personalului să lucreze, chiar dacă au încasat bani pentru a plăti 80% din salarii.


De asemenea, HMRC va primi puteri pentru a investiga persoanele fizice autorizate (self-employed) cât și companiile care au pretins subvenții de până la 25.000 de lire sterline pe perioada crizei.

Proiectul de lege va fi adăugat, săptămâna viitoare la Proiectul de lege a Finanțelor, care în prezent este în dezbaterea parlamentului și se așteaptă să primească avizul regal până la mijlocul lunii viitoare.

Odată acceptată această lege, companiile, magazinele și persoanele self-employed care au încasat bani fără să li se cuvină vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a declara ca au făcut o cerere greșită și pentru a returna banii sau împrumutul de bună voie, fără penalități.

Italia, numărul persoanelor lovite de sărăcie a crescut în mod alarmant, patru milioane de persoane au nevoie de ajutor
fată arsă Severin

Fată de 17 ani, stropită cu benzină și arsă de un bărbat eliberat din puşcărie după ce a ucis cinci oameni. Criminalul voia să plece în Anglia

Mulțimea a dat năvală în magazinele Primark din Anglia, în prima zi a redeschiderii