in

Marea Britanie confirmă alte 23.065 de cazuri de COVID-19 și 280 de decese. 16 zone intră în faza a doua a restricțiilor

Guvernul britanic a hotărât ca încă 16 zone să intre în faza a doua a restricțiilor pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, în timp ce au fost confirmate alte 23.065 de cazuri, iar numărul deceselor anunțate în ultimele 24 de ore este de 280.

Numărul oficial al cazurilor zilnice de Covid-19 a crescut cu doar 8,6%, față de cele 21.242 anunțate joia trecut, iar datele sugerează că răspândirea virusului ar putea încetini. Însă decesele au crescut cu 48%, în același interval de timp, arată Daily Mail.

16 noi zone vor intra în faza a doua de sâmbătă, ceea ce înseamnă că alte 2,5 milioane de oameni vor trăi sub reguli mai drastice. Este vorba despre: ​​East Riding of Yorkshire, Hull, North East Lincolnshire, North Lincolnshire, Dudley, Staffordshire, Telford and the Wrekin, Amber Valley, Bolsover, Derbyshire Dales, Derby City, South Derbyshire, întregul High Peak din Derbyshire, Charnwood , Luton și Oxford City.

Predicții de coșmar pentru valul doi, în Marea Britanie. Cel mai rău scenariu: 85.000 de morți până în primăvară

Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească mai mult decât este necesar și să respecte în continuare regula celor șase în aer liber, în timp ce în interior nu se mai permite socializarea celor care nu locuiesc în aceeași casă.

SAGE militează în continuare pentru impunerea unor restricții mai dure, avertizând există posibilitatea ca 85.000 de persoane să moară în al doilea val.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că miniștrii „trebuie să acționeze acum” pentru a impune restricții mai stricte, din cauză că datele arată că virusul se răspândește cel mai repede în Londra.

Academicii susțin că rata de infectare din capitala Marii Britanii ar putea fi de 2,86, ceea ce înseamnă că cele 80.000 de persoane infectate în momentul studiului ar putea să infecteze încă 229.000.Jeremy Corbyn, suspendat din Partidul Laburist. Fostul lider al partidului se confruntă cu acuzații de antisemitism

Baie de sânge la Londra: adolescent înjunghiat mortal într-o încăierare de stradă în Wandsworth