in

Marea Britanie devine unul dintre cei mai mari contributori ai OMS. Câţi bani dă guvernul Johnson la bugetul organizaţiei?

Marea Britanie va deveni unul dintre cei mai mari contributori ai OMS, după ce va contribui cu 340 de milioane de lire sterline la bugetul organizaţiei. Premierul britanic va cere astăzi în cadrul Adunării Generale ONU un sistem global de avertizare timpurie pentru a ajuta comunitatea internațională să identifice viitoare pandemii.

Boris Johnson va prezenta la ONU un plan din cinci puncte, dezvoltat în colaborare cu Fundația Bill și Miranda Gates și menit să genereze un răspuns global mai bun în cazul unei pandemii.

1. O rețea globală de laboratoare care să identifice patogenii periculoși proveniți de la animale înainte să treacă bariera speciei și să poată infecta oameni.

2. Dezvoltarea unui sistem de producție global pentru tratamente și vaccinuri, care să poată fi accesat rapid în caz de nevoie.

3. Un sistem de avertizare global, care să se folosească de date provenite din toate țările.

4. Protocoale globale pentru o viitoare urgență de sănătate, care să acopere tot, de la informarea cetățenilor la aprovizionare.


5. Reducerea barierelor comerciale, care au împiedicat din anumite puncte de vedere răspunsul global în fața Covid-19.

27 de milioane de doze de vaccin pentru britanici

De asemenea, Boris Johnson va anunța că Marea Britanie contribuie cu 71 de milioane de lire sterline la proiectul Covax pentru procurarea unui vaccin împotriva Covid-19, conform The Independent.

Prin această contribuție, Marea Britanie va achiziționa 27 de milioane de doze de vaccin pentru populația sa.

Prim-ministrul britanic a decis ca țara sa să contribuie cu 340 de milioane de lire sterline la bugetul OMS în următorii patru ani, efectuând astfel o creștere de 30% a contribuției de până acum. În urma acestei creșteri, Marea Britanie va deveni unul dintre cei mai mari contributori ai OMS, după ce Donald Trump a retras contribuția Statelor Unite.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

finanţele Reginei Elisabeta

Criză la Buckingham. Finanţele Reginei Elisabeta II, afectate de pandemie

Măsuri contra panicii în supermarketuri, Morrisons și Tesco introduc rații la hârtie igienică, făină, paste…