in

Marea Britanie: Două treimi din firme pregătesc concedieri. Boris Johnson îi imploră pe britanici: „Întoarceți-vă la muncă!”

Boris Johnson va ține, vineri, 17 iulie, o conferință de presă în care îi va implora pe britanici să se întoarcă la muncă, în timp ce două treimi din firmele din Marea Britanie pregătesc concedieri.

Tot vineri, premierul britanic va prezenta foaia de parcurs pentru ieșirea din blocaj și pentru stimularea economiei, conform The Sun.

 În prezent, peste un milion de firme beneficiază de sprijin guvernamental prin intermediul sistemului de menținere a locurilor de muncă, care plătește salariile a 9,4 milioane de lucrători.

Marea Britanie: Criza forței de muncă se extinde. 650.000 de oameni au rămas fără slujbe în timpul pandemiei

Un sondaj la care au participat 7.400 de firme, cerut de către Camera de Comerț Britanică (BCC) a constatat că aproape trei din zece societăți își vor reduce forța de muncă, înainte ca schema guvernamentală să se încheie, în octombrie.

O proporție similară (28%) au disponibilizat deja personal de la începerea blocării, scrie și Daily Mail.

Raportul prezentat, vineri, de primul ministru britanic  va include un nou sistem de clasificare a călătoriilor, pentru siguranța cetățenilor. Se va solicita utilizarea transportului public între orele 9.00 și 16.00. De asemenea, oamenilor li se va cere să meargă la slujbă cu bicicleta sau pe jos, dacă este posibil acest lucru.

Raportul Camerei de Comerț Britanice mai arată că perspectivele de angajare sunt mai slabe la firmele cu zece sau mai mulți angajați, întrucât peste patru din zece se așteaptă să facă concedieri în următoarele trei luni.

Ieri, 15 iulie, premierul Boris Johnson a spus că nu are o „baghetă magică” pentru a salva milioane de locuri de muncă aflate sub amenințarea crizei.

Economia Italiei, doborâtă. Într-o singură lună au fost pierdute aproape 300.000 de locuri de muncă
Marea Britanie: Criza forței de muncă se extinde. 650.000 de oameni au rămas fără slujbe în timpul pandemiei

Un camping din Țara Bascilor preferat de britanici, sub paza poliției. 250 de turiști, carantinați