in

Marea Britanie este OFICIAL în RECESIUNE. Economia britanică se clatină pentru prima dată în 11 ani

Economia britanică a înregistrat cea mai mare scădere între lunile aprilie și iunie, din cauza măsurilor luate pentru combaterea coronavirusului care au împins țara, oficial, în recesiune, arată BBC.

Astfel, economia a scăzut cu 20,4%, comparativ cu primele trei luni ale anului.

Cheltuielile gospodăriilor au scăzut, pe măsură ce magazinele s-au închis, în timp ce producția, dar și sectorul construcțiilor au înregistrat scăderi semnificative.

Toate acestea au împins Marea Britanie în prima recesiune tehnică, din 2009 și până acum.

Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie (ONS) a anunțat astfel că economia și-a revenit în iunie, odată cu ridicarea restricțiilor de către guvern.

Jonathan Athow, statistician adjunct pentru statistici economice, a declarat: „În ciuda acestui fapt, produsul intern brut (PIB) din iunie rămâne încă sub nivelul din februarie, înainte de apariția pandemiei.”


Marea Britanie a intrat în RECESIUNE. Coronavirus a declanșat o scădere economică record.

ONS a declarat că prăbușirea producției a fost determinată de închiderea magazinelor, hotelurilor, restaurantelor, școlilor și atelierelor de reparații auto.

Sectorul serviciilor, care alimentează patru cincimi din economie, a suferit cea mai mare scădere trimestrială, a mai anunțat ONS.

Închiderea fabricilor a dus, de asemenea, la cea mai lentă producție de mașini, din 1954. Cel mai puternic declin economic s-a înregistrat în aprilie, la apogeul crizei.

Acum, premierul Boris Johnson avertizează că va fi „un drum lung de parcurs” pentru economia britanică.

Dar sunt și vești bune. Economia a crescut cu 8,7% în iunie, după ce magazinele de haine, librăriile și alte astfel de locații și-au deschis porțile, la 15 iunie, în timp ce sectorul construcțiilor a început să se redreseze după scăderi mari în ultimele două luni.

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a declarat cu privire la acest aspect că încetinirea creșterii economice va duce la pierderi de locuri de muncă în următoarele luni.

„Sute de mii de oameni și-au pierdut deja locurile de muncă și, din păcate, în lunile următoare îi vor urma și alții”, a spus Sunak.

Economia Marii Britanii este cu peste o cincime mai mică decât a fost la sfârșitul anului trecut, însă scăderea nu este la fel de rea ca cea din Spania, de 22,7%, însă de două ori mai mare decât scăderea din Germania și SUA.

Mărimea și viteza contracției, deși nu este surprinzător, reflectă o lovitură economică care a afectat toate orașele din Regatul Unit.

Spania, scădere dramatică a turiștilor străini și a banilor cheltuiți de aceștia: declin de peste 98%!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

procesul mega-jafului de 60 milioane de euro

A început procesul mega-jafului de 60 milioane de euro. Patru români puși sub acuzare

Scandalul Sputnik-V. Ce spun nemții despre vaccinul rusesc împotriva coronavirusului