in

Cine s-ar fi gândit? Marea Britanie este pregătită pentru condiții de SECETĂ până în octombrie

Marea Britanie este pregătită pentru condiții de secetă până în octombrie, cu râuri prognozate a fi scăzute și excepțional de scăzute în centrul și sudul Angliei, potrivit Centrului britanic pentru ecologie și hidrologie.

Acest lucru ar putea avea consecințe nefaste pentru agricultură, deoarece în mare parte din țară solul este prea uscat pentru a putea fi semănat, iar multe culturi pentru recolta de anul viitor și de la sfârșitul acestui an trebuie să fie semănate până la sfârșitul lunii octombrie pentru a fi viabile, scrie The Guardian.

Citește și: Marea Britanie a fost forțată să ia electricitate din Belgia în timpul caniculei și a plătit cel mai mare preț din istorie: plus 5.000%

Marea Britanie este pregătită pentru condiții de secetă până în octombrie

Potrivit datelor Met Office, în sud-estul Angliei au fost 144 de zile fără precipitații sau cu puține precipitații din ianuarie, ceea ce reprezintă cea mai lungă perioadă de secetă din anii 1970.

Acest lucru vine în contextul în care Minette Batters, șefa Uniunii Naționale a Fermierilor, a cerut astăzi, în The Guardian, candidaților la conducerea Partidului Conservator să prezinte planuri urgente privind apa. Problema rămânerii fără apă a fost abia abordată în timpul competiției.

Modelarea realizată de UKCEH cu ajutorul datelor de la Met Office arată că e nevoie de precipitații peste medie pentru ca râurile din cea mai mare parte a țării să revină la niveluri normale. Ploile prognozate vor lovi probabil în nord-vest, unde râurile se descurcă mai bine, în timp ce sud-estul rămâne mai uscat.


Râurile din Marea Britanie sunt în ”alertă roșie”

Catherine Sefton, hidrolog la UKCEH, a declarat: “Deși nu este neobișnuit să avem perioade cu precipitații scăzute, am asistat la o perioadă prelungită de precipitații sub medie, în special în sud-estul Angliei, unde a fost a treia cea mai secetoasă perioadă noiembrie-iulie înregistrată vreodată (din 1836).

Departe de a fi ameliorate, condițiile de secetă s-au intensificat în iulie, cu mai puțin de 10% din precipitațiile obișnuite din iulie înregistrate în cea mai mare parte a sud-estului Angliei (regiunile Anglian, Tamisa și Sud au înregistrat fiecare cea mai secetoasă lună iulie înregistrată vreodată, din 1836). Situația a continuat și în august, sud-estul Angliei neprimind precipitații până în prezent în această lună.”

Aceste condiții de secetă sunt menite să continue. În raport se precizează: “Luna iulie a primit precipitații sub medie pentru aproape toată Marea Britanie, cu excepția nordului îndepărtat al Scoției. Zonele din sudul și estul Angliei au înregistrat mai puțin de 10% din media precipitațiilor din iulie, iar pentru Anglia în ansamblu a fost cea mai secetoasă perioadă din 1935 încoace.

Pentru unele părți din sudul Angliei, ar fi nevoie de precipitații peste medie în mod constant în fiecare lună până în noiembrie, pentru a combate condițiile de secetă. În prezent, acest lucru pare puțin probabil, deși previziunile pe termen lung se pot schimba.

Fauna sălbatică este amenințată din cauza condițiilor de prognoză scăzute, potrivit Rivers Trust, iar râurile s-ar putea confrunta cu daune ireversibile.

Săptămâna aceasta, vremea va rămâne caldă, cu temperaturi care vor atinge valori medii și maxime de 30 de grade în sudul țării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

bombe și rachete

Televiziune rusă: „Două rachete vor ateriza instantaneu, una la Londra și alta la Washington”

Un vaccin de rapel anti-poliomielită va fi administrat TUTUROR copiilor sub 10 ani din Londra, pentru a preveni primul focar în Marea Britanie în 50 de ani