in

Marea Britanie: Exporturile către UE au scăzut cu peste 40% după Brexit

Exporturile Marii Britanii către Uniunea Europeană au scăzut cu peste 40% – după Brexit, în ianuarie, în timp ce importurile de pe continent au scăzut doar cu 21,6%.

Noile date publicate de Oficiul pentru Național de Statistică arată că exporturile totale de bunuri au scăzut cu 5,3 miliarde de lire sterline – aproximativ 19,3 la sută – în prima lună a anului.

Acest lucru a fost în mare parte determinat de o scădere a exporturilor către UE de 40,7%, în valoare de aproximativ 5,6 miliarde de lire sterline.

Între timp, importurile de bunuri către Marea Britanie au suferit o lovitură semnificativă, scăzând în general cu 8,9 miliarde de lire sterline, aproximativ 21,6%, potrivit Daily Mail.

Brexit + COVID = PROBLEME!!! Marea Britanie pierde din cota de piață din SUA, Germania și China

Aceasta a fost în mare parte ca urmare a unei scăderi a importurilor din UE de 28,8%, în valoare de aproximativ 6,6 miliarde de lire sterline.

ONS a anunțat că scăderea lunară a importurilor și exporturilor de bunuri în ianuarie reprezintă cele mai mari scăderi lunare de când au început înregistrările, în ianuarie 1997.

Ministrul Michael Gove a anunțat că Marea Britanie va întârzia introducerea controalelor la frontieră post-Brexit la unele importuri din UE, din cauza pandemiei.

Guvernul a fost de acord să introducă treptat cerințele vamale pentru importurile din UE pe o perioadă de șase luni, în prima jumătate a anului 2021.

Dar calendarul a fost extins cu încă șase luni, după ce întreprinderile au anunțat că au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti.

ONS a subliniat că ianuarie este prima lună comercială după Brexit, după sfârșitul perioadei de tranziție, la 31 decembrie, în timp ce Marea Britanie s-a confruntat și cu un alt blocaj al coronavirusului în același timp cu lansarea de noi aranjamente la frontieră.
Zece țări au întrerupt vaccinarea cu produsul AstraZeneca. Marea Britanie continuă administrarea și anunță o eficacitate de 96%

Marea Britanie: Guvernul vă poate ajuta cu locuri de muncă, reintegrare și fonduri pentru noi afaceri