in

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică din cauza eșecului Regatului Unit de a furniza suficiente licențe de pescuit pescarilor francezi, a declarat ministrul francez pentru UE.

Clément Beaune, un apropiat al președintelui francez, Emmanuel Macron, a anunțat că o decizie va fi luată în următoarele zile.

Franța a insistat în repetate rânduri ca UE să adopte o poziție mai fermă împotriva Regatului Unit, în urma îngrijorărilor că Guvernul Boris Johnson acționează încălcând obligațiile sale privind accesul la pescuit în apele Canalului, arată The Guardian.

Săptămâna trecută, o treime din bărcile franceze care solicitau să poată pescui în zona insulei Jersey au fost respinse de autoritățile locale. Cu o săptămână în urmă, Guvernul britanic a permis ca doar 12 din cele 47 de nave franceze să pescuiască în apele sale.

Autoritățile britanice și din insula Jersey au declarat că navele au fost refuzate pentru că nu au reușit să furnizeze dovezi ale faptului că operează în baza înțelegerii.

Franța rupe legăturile și cu Marea Britanie, după conflictul cu SUA și Australia

Ministrul Beaune a declarat că Franța „nu va accepta acest lucru”.


„Avem un acord negociat de Franța, de Michel Barnier, care ar trebui aplicat 100%. Nu se întâmplă asta. În următoarele câteva zile – și am vorbit ieri cu omologii mei europeni pe acest subiect – vom lua măsuri la nivel european sau național pentru a aplica presiuni asupra Regatului Unit”.

Marea Britanie ar putea fi lăsată în beznă

„Ne apărăm interesele. O facem în mod diplomatic, dar atunci când acest lucru nu funcționează, luăm măsuri. Insulele Canalului, Marea Britanie, depind de noi pentru aprovizionarea cu energie”, a declarat oficialul francez.

Conform acordului comercial și de cooperare post-Brexit încheiat în ajunul Crăciunului, în cazul unei dispute cu Insula Jersey, UE poate lua măsuri unilaterale „proporționale cu presupusul eșec al părții pârâte și cu impactul economic și social al acestuia”.

Teoretic, ar fi posibile, de asemenea, măsuri unilaterale care afectează aprovizionarea cu energie a restului Regatului Unit. Dar Franța ar trebui să obțină acordul altor state membre în ambele cazuri.


BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4]

Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia din Marea Britanie

Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia Marii Britanii

Adolescente dispărute în Anglia. Ar putea fi victime ale traficului de persoane

Adolescente dispărute în Anglia. Ar putea fi victime ale traficului de persoane