in

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

Marea Britanie furnizează armament Ucrainei constând în rachete antitanc cu rază scurtă de acțiune pentru autoapărare, după ce Rusia a concentrat circa 100.000 de soldați la granița sa, a anunțat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit BBC.

Ben Wallace a declarat că vor fi trimise în Ucraina trupe britanice pentru a-i instrui pe soldații ucraineni, susținând că există „motive legitime și reale de îngrijorare” că trupele ruse ar putea pune la cale o invazie. Pe de altă parte, Federația Rusă neagă orice plan de invazie și acuză Occidentul de agresiune.

Zeci de trupe britanice se află în Ucraina din 2015, pentru a ajuta la pregătirea forțelor armate locale, iar Marea Britanie și-a luat, de asemenea, angajamentul de a ajuta la reconstruirea marinei ucrainene după invazia Crimeii de către Rusia, în 2014.

Dar Wallace spune că Regatul Unit va oferi un ajutor suplimentar în urma „comportamentului din ce în ce mai amenințător” al Rusiei.

Marea Britanie trimite și nave de război în Marea Neagră în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Primul lot de arme a fost trimis luni, deși secretarul apărării nu a precizat despre ce fel de echipamente este vorba.

„Ucraina are tot dreptul să-și apere granițele și acest sprijin îi sporește și mai mult capacitatea de a face acest lucru. Permiteți-mi să fiu clar: acest sprijin este pentru capacități de arme cu rază scurtă și clar defensive; nu sunt arme strategice și nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia; trebuie să le folosească în autoapărare. Ne dorim să fim prieteni cu poporul rus, așa cum am fost de sute de ani. Și există o lume în care putem stabili o relație reciproc avantajoasă cu Rusia. Încă am speranța că diplomația va prevala. Este decizia președintelui Putin dacă alege diplomația și dialogul, sau conflictul și sancțiunile”, a declarat ministrul britanic al Apărării.


Ambasadorul ucrainean la Londra a salutat decizia Marii Britanii de a trimite arme și trupe suplimentare, dar a declarat pentru BBC că cea mai mare problemă este că nu sunt încă membri ai NATO.

„Am vrut să fim în NATO… ne confruntăm singuri cu cea mai mare armată din Europa”, a spus Vadym Prystaiko.


…Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

bogati pandemie

Bogaţii lumii sunt şi mai bogaţi în pandemie. 97 de milioane de oameni, în sărăcie extremă

Piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare. Peste un milion de locuri de muncă vacante

Piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare. Peste un milion de locuri de muncă vacante