in

Marea Britanie: Guvernul pregătește noi restricții după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Marea Britanie: Guvernul pregătește noi restricții după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

O sursă guvernamentală citată de Sky News a precizat că executivul britanic se pregătește pentru o nouă abordare în ceea ce privește pandemia de COVID-19 și va impune noi restricții, după o creștere accentuată a numărului de cazuri.

Astfel, numărul maxim de persoane care se pot aduna legal într-o casă din Anglia va fi redus, pentru a încerca încetinirea sau oprirea unei noi creșteri a numărului de îmbolnăviri, titrează Sky News.


O sursă guvernamentală a declarat că cifra va fi redusă de la 30, cât este permis în prezent, însă nu se știe încă ce numărul care va fi permis.

O creștere accentuată a infecțiilor cu COVID-19 s-a înregistrat în Marea Britanie, cu 2.948 cazuri raportate luni – cel mai mare număr de pe data de 22 mai.

Experții avertizează că această comparație ar trebui tratată cu prudență, deoarece se efectuează acum un număr dublu de teste față de atunci.

COVID-19 în Marea Britanie: Peste 500.000 de oameni, în carantină în Scoția și Țara Galilor

De asemenea, un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru Sky News că Marea Britanie ar trebui să se aștepte la un al doilea val de coronavirus.

Sub îndrumarea actuală a guvernului, doar grupurile din două gospodării diferite ar trebui să socializeze în interior.

Dar legea spune că adunările de peste 30 de persoane sunt ilegale și că pot fi emise amenzi de 100 de lire sterline, ajungându-se până la 3.200 de lire sterline.

Profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct pentru Anglia, a declarat ieri că există o creștere a numărului de cazuri din cauză că oamenii s-au „relaxat prea mult”.

Robert Jenrick, ministrul pentru locuințe, a declarat pentru Sky News că studenții ar trebui „să aibă un anumit grad de precauție … mai ales atunci când merg acasă și își vizitează rudele în vârstă”.

Marea Britanie se întoarce la muncă. Traficul rutier și aglomerația de la metroul din Londra, la nivelurile de dinainte de restricțiiScandal în Marea Britanie. HMRC: Miliarde de lire sterline din ajutoarele pentru pandemie, fraudate sau distribuite din greșeală

Scandal în Marea Britanie. HMRC: Miliarde de lire sterline din ajutoarele pentru pandemie, fraudate sau distribuite din greșeală

Dezastru în Marea Britanie: Sute de mii de concedieri din cauza pandemiei de coronavirus

Dezastru în Marea Britanie: Sute de mii de concedieri din cauza pandemiei de coronavirus