in

Marea Britanie: Guvernul vă poate ajuta cu locuri de muncă, reintegrare și fonduri pentru noi afaceri

„Locuri de muncă pentru tineri” în vestul Țării Galilor

„Programul Kickstart este o inițiativă excelentă”, crede Ellen Wakelam care conduce o afacere „mică dar ambițioasă” pe coasta de vest a Țării Galilor. „Programul le va oferi celor care doresc experiența de lucru de care au nevoie și un avantaj în aplicațiile viitoare.”

La „Welsh Wind Distillery” se produc băuturi spirtoase, inclusiv opt tipuri de gin premiate. Distileria a început să fabrice recent un whisky galez din cereale folosind orz cultivat de fermierii locali.

Compania are cinci angajați cu normă întreagă și caută personal prin programul Kickstart.

„Ni s-au aprobat patru locuri de muncă”, explică Ellen, în vârstă de 37 de ani, care locuiește la nord de Cardigan, Țara Galilor. „Acum este perioada cea mai liniștită a anului, așa că vom recruta o singură persoană, apoi, în câteva luni, le vom recruta pe celelalte”,

mai spune ea.

Una dintre slujbele vacante va ajuta un tânăr să își dezvolte o serie de abilități în îmbutelierea și etichetarea manuală a sticlelor.

„Îmbutelierea și etichetarea băuturilor spirtoase este făcut manual, așa că acesta este obiectivul principal al postului, împreună cu contribuția la menținerea distileriei curate și ordonate, care este vital pentru ceea ce facem aici. Dincolo de asta, vrem să vedem ce interese are persoana pe care o recrutăm și dacă îi putem oferi experiență în alte domenii”, spune Ellen.

Aceasta mai spune că noii angajați prin programul Kickstart vor primi informații despre latura tehnică a distilării, dar și despre îmbuteliere, etichetare, serviciul cu clienții, marketing și informații despre afaceri. Dacă persoana este interesată de un domeniu specific, atunci i se va oferi oportunitatea de a afla mai multe lucruri.

Unul dintre motivele pentru care Ellen a deschis „Welsh Wind Distillery” în vestul Țării Galilor îl reprezintă tocmai oportunitățile de muncă din zonă.

„Aducerea oamenilor în fabrica noastră înseamnă idei diferite și sugestii despre cum putem face lucrurile diferit. Este o bază pe care ne dezvoltăm. Pe de altă parte, putem oferi oamenilor posibilitatea de a se antrena și de a-și dezvolta propriile abilități. Chiar dacă nu există un rol la sfârșitul programului, sperăm că le-am deschis ochii spre alte posibilități și opțiuni și le-am oferit experiența pe care o pot folosi în altă parte”, a încheiat Ellen Wakelam.

Fonduri pentru o nouă afacere

Julie Britton are 54 de ani, locuiește în Wigan, alături de soțul său, Robert și este fondatoarea „Britton’s Bears & Buntings”. A început să lucrez la o fabrică de îmbrăcăminte pentru bărbați, atunci când a terminat școala. Apoi a fost însoțitoare de bord, timp de 21 de ani, mai întâi pentru British Regional, parte a British Airways – și apoi pentru Flybe. La începutul pandemiei a rămas fără slujbă.

Britton’s Bears & Buntings” confecționează ursuleți de cârpă din materiale reciclate precum uniforme vechi ale companiilor aeriene și haine vechi pentru bebeluși.

Julie a încercat să își găsească de muncă, fără succes însă. După ce ajutorul de șomaj i s-a încheiat, nu știa ce să mai facă. Ideea ursuleților de cârpă i-a dat-o fiul său, Dayle: „Am cumpărat un model de pe e-bay doar pentru a încerca să fac unul la fel. A fost foarte bine. Aveam uniforme vechi de la companiile aeriene și am decis să le tai și să fac mai mulți urși. I-am postat pe rețelele de socializare și comenzile au început să vină”.

Julie spune că nu auzise niciodată de programul New Enterprise Allowance, deoarece nu mai fusese niciodată șomer. După ce a intrat în program, a fost trimisă la un mentor care a ajutat-o să își organizeze afacerea. A primit 65 de lire sterline pe săptămână timp de 13 săptămâni și 33 de lire sterline săptămânal pentru alte 13 săptămâni. Cu acești bani și-a completat plățile.

„Simțeam că nu am nicio direcție, viața mea se schimbase atât de mult”, mărturisește Julie. „Nu știm ce va aduce viitorul, dar mica mea afacere este acum stabilită și mă va duce cu siguranță mai departe”, mai spune ea.

De la lipsa de încredere, la o carieră de succes

Safwan Hanash este unul dintre trainerii pentru Programele sectoriale Academia de Muncă (Sector-based Work Academy Programme – SWAP).

În timpul pandemiei de COVID a făcut parte din echipa de management operațional care a înființat Spitalul Nightingale, iar înainte de asta a lucrat timp de 10 ani la Bourneville College.

A ajutat mulți șomeri să se reintegreze. „Pentru mine, este vorba de a ajuta oamenii”, spune Safwan.

Diane este din Walsall, West Midlands. Înainte de a intra într-unul dintre Programele sectoriale Academia de Muncă (Sector-based Work Academy Programme – SWAP) nu avea studii, certificate, nimic.

Safwan spune despre Diane că a ajuns în program lipsită de încredere în sine, iar transformarea sa a fost fenomenală.

A aplicat pentru locuri de muncă și nu i s-a oferit nicio oportunitate din cauza lipsei sale de experiență și de calificări.

Intrând în programul SWAP, Diane a participat la început la o întâlnire cu trainerul care s-a făcut prin Zoom, din cauza pandemiei. A fost motivată și încurajată, pentru a privi imaginea de ansamblu, beneficiile programului.

Programele sectoriale Academia de Muncă (Sector-based Work Academy Programme – SWAP).

Astfel a aflat că există multe avantaje, de la învățarea de noi abilități, cunoștințe, oferite de formatori calificați. De asemenea, a aflat că programul este gratuit, oamenii nu sunt taxați. La final, ei primesc două calificări acreditate și un interviu de angajare garantat, totul în termen de patru săptămâni.

Safwan Hanash, care s-a ocupat de Diane, spune despre femeia era genul: „Nu pot să fac asta, nu o pot face”. Însă, după finalizarea programului, a reușit să facă un interviu excelent, a finalizat pregătirea practică, iar acum lucrează ca îngrijitor la domiciliu. Se poate spune că programul SWAP i-a schimbat viața.

„Mulți dintre participanți îmi spun că nu au niciun fel de experiență”, spune reprezentantul Hanash. „Atunci îi întreb dacă au avut grijă de un copil sau de un membru al familiei? În acest caz, au o experiență valoroasă. Fie că este vorba de schimbarea scutecelor, hrănirea, îngrijirea cuiva bolnav, administrarea medicamentelor. Întreb dacă a făcut toate astea? Ei spun, „da!”.

Deja încep să se gândească: „Oh, de fapt, am niște abilități””, mai spune acesta.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Exporturile către UE au scăzut cu peste 40% după Brexit

Londra: A agresat două femei care urcau într-un autobuz. Le-a lovit și le-a mușcat