in

Marea Britanie interzice operația de refacere a himenului și testarea virginității

Marea Britanie interzice operația de refacere a himenului și testarea virginității

Guvernul britanic are în vedere interzicerea operației de refacere a himenului și testarea virginității, pe fondul constrângerilor la care sunt supuse femeile și fetele din anumite comunități, arată BBC.

Printr-o astfel de intervenție chirurgicală este recreat himenul femeii, care în unele culturi este legat de virginitate și este descris ca o formă de abuz. Procedura va fi incriminată, precum și testarea virginității.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, Gillian Keegan, a spus că guvernul „este determinat să protejeze femeile și fetele vulnerabile din țară”.

Himenoplastia costă în clinicile din Marea Britanie în jur de 3.000 de lire sterline.

Procedura recreează membrana subțire numită himen care acoperă parțial intrarea vaginului. Se face de obicei ca modalitate de a „repara” himenul.

Dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că „un himen aparent nu este un indicator sigur al actului sexual”.


Șoc în școlile din Anglia: Mii de plângeri cu privire la abuzuri sexuale

Himenul se poate rupe în mai multe situații, nu doar printr-un act sexual, precum prin practicarea unor sporturi sau folosirea tampoanelor.

Practica himenoplastiei apare în culturi conservatoare pentru care virginitatea are o mare însemnătate. OMS a afirmat că testele de virginitate se fac în 20 de țări.

Guvernul britanic a promis la sfârșitul anului trecut să „introducă în legislație interzicerea himenoplastiei cu prima ocazie”.  Acum a inclus amendamente în proiectul de lege privind sănătatea și îngrijirea, care ar incrimina „convingerea” unei persoane să își facă operația și ar putea fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare. Ar putea fi infracțiune și realizarea procedurii peste hotare.

Anul trecut, când proiectul de lege a fost în Camera Comunelor, guvernul l-a modificat pentru a interzice testarea virginității după ce a numit practica „imposibil de apărat”.

Activiștii spun că testarea virginității și himenoplastia sunt strâns legate.

Diana Nammi, director executiv al Organizației pentru drepturile femeilor iraniene și kurde, este de acord cu interzicerea procedurii și a spus: „Himenoplastia cauzează traume și în jur de jumătate dintre cazuri nu are rezultatul așteptat în timpul actului sexual, lăsând-o vulnerabilă la abuzuri sau chiar la uciderea din onoare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Infractor român violent, extrădat în Marea Britanie pentru a fi condamnat. A bătut trei bărbați

Infractor român violent, extrădat în Marea Britanie pentru a fi condamnat. A bătut trei bărbați până i-a lăsat lați

O cățelușă abandonată într-un coș de gunoi din România a ajuns câine terapeutic în Anglia