Menu
in

Marea Britanie, jumătate dintre copiii din familiile monoparentale trăiesc în prezent în sărăcie relativă

Marea Britanie, jumătate dintre copiii din familiile monoparentale trăiesc în prezent în sărăcie relativă, potrivit unei cercetări exclusive care arată cum un deceniu de reduceri ale prestațiilor determinate de austeritate a făcut ca părinții singuri să fie printre cei mai expuși la creșterea inflației.

În primul dintr-o serie de reportaje din prima linie a crizei costului vieții, The Guardian relatează astăzi despre impactul reducerilor ajutoarelor de stat operate de guvernele conservatoare succesive.

Acestea au lăsat femeile care își cresc singure copiii într-o poziție mult mai slabă pentru a face față șocurilor pandemiei și creșterii prețurilor la produse de bază, cum ar fi alimentele și încălzirea.

”Atmosfera ostilă” de după Brexit. Român din Anglia: ”Simt că ar trebui să fiu cetățean britanic”

Marea Britanie, jumătate dintre copiii din familiile monoparentale în sărăcie

Marea majoritate a celor 1,8 milioane de familii monoparentale din Marea Britanie – aproape nouă din zece – sunt conduse de femei. Împreună, acestea cresc 3,1 milioane de copii – mai mult de o cincime din toți copiii.

Sărăcia relativă este definită ca având un venit mai mic de 60% din mediana națională, ajustată în funcție de mărimea gospodăriei. În cazul părinților singuri, această măsură a sărăciei a crescut cu nouă puncte procentuale între 2013-14 și 2019-20, ajungând la 49% la începutul urgenței sanitare mondiale.

În contrast puternic, rata pentru copiii din familiile biparentale a crescut cu doar două puncte procentuale, ajungând la 25 %.

Înghețarea timp de patru ani a prestațiilor

Printre reducerile de sprijin care au afectat cel mai mult mamele singure se numără plafonul prestațiilor, înghețarea timp de patru ani a prestațiilor între 2016 și 2020, limita de doi copii și scăderea vârstei celui mai mic copil atunci când părinții singuri trebuie să înceapă să caute un loc de muncă.

Înainte de 2008, părinții singuri puteau solicita sprijin pentru venit până când cel mai mic copil al lor împlinea 16 ani sau 19 ani de studii cu normă întreagă.

După modificările introduse inițial de ultimul guvern laburist și înăsprite substanțial de coaliția condusă de conservatori, această limită de vârstă a fost redusă în mod repetat.

În prezent, se așteaptă ca părinții singuri să se pregătească pentru muncă atunci când cel mai mic dintre ei împlinește un an și apoi să aibă un loc de muncă de la vârsta de trei ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version