in

Marea Britanie: Lucrătorii independenți care nu arată că au fost afectați financiar de criză după 14 iulie pot rămâne fără a doua subvenție

O nouă cerință în cadrul autorului acordat de statul britanic lucrătorilor independenți (self employed) a fost adusă la cunoștința publicului de ministrul de Finanțe, Rishi Sunak.

Acesta a spus că cei care vor cere subvenția va trebui să demonstreze că finanțele le-au fost afectate de criza pandemiei de coronavirus după 14 iulie.

Astfel, cei care nu vor reuși să dovedească acest lucru pot fi excluși de la primirea celei de-a două tranșe de bani pentru lucrătorii independenți, scrie The Sun.

Cea de-a doua subvenție pentru sprijinirea veniturilor celor care câștigă din activități independente urmează să fie activă pentru în august, după ce ministrul de Finanțe Rishi Sunak a confirmat că schema va fi prelungită cu încă trei luni.

Însă există persoane care pot pierde a doua subvenție dacă nu pot dovedi că munca lor a fost perturbată după jumătatea lunii iulie – chiar dacă au deja probleme cu câștigurile.

Îndrumările oficiale de pe site-ul HMRC precizează că, pentru a fi eligibil, trebuie să arătați că „afacerea dvs. a fost afectată în mod negativ la sau după 14 iulie 2020”, ceea ce înseamnă că pierderea câștigurilor pentru luna iunie și jumătate din iulie nu sunt acoperite.

Marea Britanie. Se discută despre micșorarea subvenției pentru angajați și reducerea ajutoarelor pentru self-employed

Și pentru a obține banii, va trebui să demonstrați că câștigurile vă. sunt în continuare afectate, înainte de a face cererea, în august.

Puteți solicita subvenția dacă sunteți un angajat independent sau membru al unui parteneriat:

  • Ați depus declarația fiscală de autoevaluare pentru anul fiscal 2018/19
  • Ați tranzacționat în anul fiscal 2019/20
  • Tranzacționați atunci când aplicați cu excepția perioadei afectate de coronavirus
  • Intenționați să continuați activitatea în anul fiscal curent (2020/21)
  • Ați pierdut profituri comerciale din cauza coronavirusului

La fel ca subvenția anterioară, aceasta va fi plătită în contul bancar, deși guvernul nu a anunțat când se preconizează că vor fi făcute primele plăți.

Regula a fost descrisă drept „bizară” de către fondatorul MoneySavingExpert, Martin Lewis.

El a spus: „Este foarte ciudat să citești noua regulă care spune că trebuie să arăți că afacerea ta a fost afectată după jumătatea lunii iulie, fiind nedrept pentru companiile care au avut probleme în iunie și de atunci au început să îți revină”.

Lucrătorii independenți vor primi mai puțini bani la cea de-a doua subvenție, ajutorul fiind redus la 70% din profit, de la 80%.

Se pot solicita maxim 6.750 de lire sterline – pragul anterior fiind de 7.500 de lire sterline.

Proprietarii de companii pot solicita ajutor chiar dacă nu au solicitat prima subvenție, cu condiția să îndeplinească criteriile de mai sus.

Aproximativ 2,3 milioane de lucrători independenți au solicitate ajutor în prima etapă a schemei, care a vizat lunile martie, aprilie și mai.

Von der Leyen a prezentat scuze Italiei pentru întârzierea ajutoarelor. Laude pentru medicii români sosiți în Peninsulă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Droguri de un milion de euro

Cocaină şi heroină de un milion de euro, descoperite la Vama Borş. Traficantul a traversat Europa cu drogurile ascunse în bordul unei maşini

Cea mai mare bancă din Marea Britanie concediază zeci de mii de angajați