in

Marea Britanie mai dă o lovitură oligarhilor ruși. Ce lege se votează azi în parlamentul de la Londra

Marea Britanie mai dă o lovitură oligarhilor ruși. Ce lege se votează azi în parlamentul de la Londra

Marea Britanie dă un răspuns suplimentar de sancționare a Rusiei după agresiunea din Ucraina și lovește din nou în ologarhii ruși.

În acest sens, în parlamentul britanic va fi prezentat, azi, 28 februarie, un  proiect de lege care vizează combaterea criminalității economice și a spălării de bani.

Referitor la acest proiect, premierul Boris Johnson a declarat că este o represiune a spălării de „bani murdari”, arată Reuters.

Proiectul de lege a fost propus pe fondul solicitărilor parlamentarilor din opoziție și ale celor din Partidul Conservator de a opri fluxul de numerar rusesc în Londra, numit de unii „Londongrad”.

„Nu este loc pentru bani murdari în Marea Britanie. Acționăm mai rapid și mai ferm pentru a prăbuși fațada în spatele căreia s-au ascuns de atâta timp cei care susțin campania distrugătoare a președintelui (rus, Vladimir Putin). Cei care îl susțin pe Putin au fost anunțați: nu veți avea unde să vă ascundeți câștigurile nejustificate”, a declarat Boris Johnson.

Londra ia măsuri împotriva Rusiei. Oligarhi interziși în Marea Britanie, înghețarea activelor bancare, oprirea sistemului de plăți bancare internaționale SWIFT

Guvernul a comunicat că noul proiect de lege va ajuta Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA) să împiedice spălarea banilor de către proprietarii străini în Marea Britanie și să se asigure că oligarhii corupți pot primi un o notificare judecătorească pentru avere nejustificată (UWO).


Noile legi vor introduce un registru al entităților de peste mări, care va solicita proprietarilor străini anonimi de proprietăți din Marea Britanie să-și dezvăluie identitățile reale. Acele entități care nu vor declara beneficiarul real se vor confrunta cu restricții în momentul vânzării proprietăților.

Cei care nu respectă legea riscă până la cinci ani de închisoare, a comunicat guvernului.

De asemenea, UWO-urile vor fi modificate astfel încât să împiedice oamenii de afaceri să se ascundă în spatele societăților fictive, pentru a acorda organelor de aplicare a legii mai mult timp pentru revizuirea materialelor, dar și pentru a le proteja de costuri juridice substanțiale în cazul în care procesele nu au succes.


…Marea Britanie mai dă o lovitură oligarhilor ruși. Ce lege se votează azi în parlamentul de la Londra…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Daily Mail: Forțele speciale cecene trimise în Ucraina pentru a ucide oficialii de la Kiev

Daily Mail: Forțele speciale cecene, trimise în Ucraina pentru a ucide oficialii de la Kiev

Încep discuțiile între Ucraina și Rusia pentru încetarea focului

Încep discuțiile între Ucraina și Rusia pentru încetarea focului