in

Marea Britanie. Mașinile mai vechi de 10 ani, incompatibile cu noul combustibil E10. Îți poate distruge autoturismul

Mai mult de un sfert dintre șoferii (27%) din Marea Britanie încă nu au verificat dacă mașina lor este compatibilă cu noul combustibil E10 care este pe piață începând din această lună.

De asemenea, 24% dintre șoferi nu știu că noul combustibil E10 este introdus pentru a înlocui E5 ca clasă standard a benzinei fără plumb, arată rac.co.uk.

Cei cu vehicule incompatibile – despre care se estimează că totalizează în jur de 600.000 – vor trebui să caute și să plătească pentru E5 super fără plumb care este mai scump cu 12 pence, dacă vor să mențină mașinile în funcțiune.

În jur de 20 de procente dintre șoferi se tem că vor alimenta greșit cu noul combustibil E10 – lucru care poate provoca daune vehiculelor neconforme. Aceeași proporție este îngrijorată de modificările care ar putea avea impact asupra valorii de revânzare a vehiculului lor.

De ce interzice Mare Britanie vânzarea becurilor cu halogen

Noua benzină E10 conține până la 10% bioetanol, înlocuind E5 care are până la 5% și este introdusă pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Verifică dacă mașina ta este compatibilă cu E10

S-a estimat că trecerea la E10 va reduce emisiile de CO2 cu 750.000 de tone pe an, sau echivalentul scoaterii de pe șosea a 350.000 de vehicule și face parte din obiectivul net al de reducere a emisiilor de carbon al guvernului.


Cu toate acestea, alimentarea unui vehicul necompatibil cu benzină E10 poate provoca daune sigiliilor, materialelor plastice și metalelor pe perioade mai lungi, ca urmare a proprietăților corozive ale bioetanolului.

Toate vehiculele vândute în Marea Britanie începând cu 2011 trebuie să fie compatibile cu E10.

Verifică AICI GRATUIT dacă mașina ta e compatibilă cu acest tip de combustibil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Rasism CLAR: Aproape numai ROMÂNII sunt controlați în porturile din UK după BREXIT

Români acuzați că au ucis două persoane în Bristol. Trupurile au fost găsite duminică

Români acuzați că au ucis două persoane în Bristol. Trupurile au fost găsite duminică