in

Șoc în Marea Britanie: Mii de pacienți mor așteptând în ambulanțe

Șoc în Marea Britanie: Mii de pacienți mor așteptând în ambulanțe

Un raport citat de publicația britanică Daily Mail arată că până la 160.000 de pacienți din Marea Britanie sunt afectați anual de timpii mari de așteptare până la internare.

Dintre aceștia, 12.000 rămân cu sechele grave, potrivit unui document semnat de șefii serviciilor de ambulanță din cadrul NHS. 

Politicienii descriu raportul ca fiind devastator și spun că va „șoca populația”. 

Ghidul NHS subliniază că pacientul nu trebuie să stea mai mult de 15 minute în ambulanță până să fie preluat de un medic din serviciul de Urgență al spitalului, însă criza în creștere de la unitățile de urgență, caracterizată de lipsa personalului și a paturilor de spital, a dus la creșterea timpilor de așteptare.

I s-a oprit inima după o oră și 20 de minute în ambulanță

Spre exemplu, scrie sursa citată, luna trecută o femeie a avut un infarct într-o ambulanță la Spitalul Addenbrooke, din Cambridge, în timp ce aștepta eliberarea unui pat de spital. Femeia era în ambulanță de o oră și 20 de minute când inima i s-a oprit.

Jumătate de oră mai târziu, ea a fost declarată moartă. Săptămâna trecută, un incident similar a avut loc la Spitalul James Paget din Norfolk, numai că aici o femeie care a murit aștepta deja de două ore să fie internată.


COVID lovește puternic Marea Britanie: Peste 40.000 de infectări într-o zi. Ambulanțele nu fac față apelurilor

Conducerea NHS a cerut deja șefilor spitalelor din țară să „elimine” cozile de ambulanțe pentru a nu mai pune pacienții în pericol. Rapoartele oficiale arată, însă, că NHS este în genunchi, iar timpul de așteptare al ambulanțelor, în medie, este de 55 de minute pentru pacienții cu infarct sau atacuri cerebrale.

Medic decedat în ambulanță din cauza timpului mare de așteptare

Pe 26 iulie, dr. Kailash Chand a murit după ce a așteptat 35 de minute în ambulanță, acuzând dureri în piept. Raportul medico-legal a arătat că acesta a murit din cauza unei angine instabile. Fiul său, tot medic, a scris ulterior că „dacă timpul de așteptare ar fi fost unul normal, atunci cu siguranță s-ar fi văzut care e problema și ar fi putut fi salvat”. În mod normal, spune fiul, timpul de așteptare în Manchester al ambulanțelor este de 7 minute. 

„Ceea ce face moartea tatălui meu și mai dificilă este că, dacă eu și alții am fi știut de atunci de aceste întârzieri uriașe la intrarea în spital, nu i-aș fi spus niciodată tatălui meu să sune la ambulanță, ci mai degrabă să roage un vecin să îl ducă la spital. La scurtă distanță de apartamentul lui sunt două centre unde se fac intervenții cardiace”, a mai scris fiul. 

„Indiferent dacă moartea ar fi putut fi un final inevitabil, acesta nu este nivelul de îngrijire pe care cineva trebuie să îl primească în ultimele momente. Orice formă de agravare a situației pacientului nu este acceptabilă”, se mai arată în raportul celor de pe ambulanțe.

„Aceste descoperiri sunt devastatoare. Este scandalos cât rău li se face pacienților. Ministerele ar trebui să se simtă rușinate că un număr colosal de pacienți stau în ambulanțe așteptând îngrijire și riscând chiar să își piardă viața”, a declarat Jonathan Ashworth, secretar de stat.


…Șoc în Marea Britanie: Mii de pacienți mor așteptând în ambulanțe…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”

cutremur marea britanie

Un cutremur a zguduit Marea Britanie noaptea trecută. Unde a avut epicentrul