in

Marea Britanie nu a ieșit din UE, dar emite pașapoarte fără „Uniunea Europeană” pe copertă


Guvernul britanic a emis primele pașapoarte care nu menționează cuvintele “Uniunea Europeană” pe copertă, deși Marea Britanie este încă membru al Blocului comunitar, relatează cotidianul The Guardian.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, eliminarea cuvintelor „Uniunea Europeană” face parte dintr-un proces de transformare care va culmina cu reintroducerea pașapoartelor albastre în a doua jumătate a anului 2019.

„Pașapoartele vișinii care nu mai includ cuvintele ‘Uniunea Europeană’ pe copertă au fost introduse de la 30 martie 2019”, se mai arată în comunicatul citat de The Guardian.

„Pașapoarte le care includ cuvintele ‘Uniunea Europeană’ vor continua să fie emise o scurtă perioadă după această dată. Persoanele nu vor putea alege dacă pe pașaportul lor va fi menționată Uniunea Europeană. Ambele modele vor fi valide pentru călătorii”, se mai arată în comunicat.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.
Ministrul Teodorovici nu renunță. Vrea „agresivitate” contra liberei circulații a forței de muncă

Swindon. Român beat agresează sexual o fată de 16 ani într-un spital. „Sex, sex”, șoptea agresorul