in

Marea Britanie: Patronii care angajează cetățeni europeni fără drept de muncă, aspru pedepsiți. Amenzi uriașe și închisoare

cetățenii europeni

Patronii din Marea Britanie care angajează cetățeni europeni fără drept de muncă sunt aspru pedepsiți potrivit noilor legi.

Potrivit Guvernului britanic, puteți fi pedepsit dacă angajați pe cineva care nu are dreptul la muncă și nu ați făcut verificările corecte sau nu le-ați făcut în mod corespunzător.

Dacă se întâmplă acest lucru, s-ar putea să primiți o „notificare” pentru a vă informa că s-ar putea să plătiți o sancțiune civilă (amendă) de până la 20.000 de lire sterline pentru fiecare lucrător ilegal.

Astfel, veți primi o „notificare de penalizare civilă” dacă veți fi răspunzător și veți avea la dispoziție 28 de zile pentru a răspunde.

Notificarea vă va explica cum să plătiți, ce să faceți în continuare și cum să vă opuneți deciziei.

Mai mult, detaliile companiei pot fi publicate de Immigration Enforcement ca un avertisment către alte afaceri de a nu angaja lucrători ilegali.


Verificați cui închiriați locuința

Trebuie să verificați orice persoană, în vârstă de 18 ani sau peste, care plătește pentru a vă folosi proprietatea ca locuință principală, de exemplu, chiriașii, sub-chiriașii și oaspeții plătitori ai casei.

Este posibil să primiți o amendă dacă închiriați proprietatea cuiva care nu are dreptul de a închiria.

Dacă ați cumpărat o proprietate care are deja chiriași, aveți nevoie de dovada că ultimul proprietar a verificat toate aceste lucruri. Veți fi în continuare responsabil pentru efectuarea unor verificări suplimentare asupra chiriașilor, în viitor.

Ce trebuie să faceți:

 • verificați documentele originale ale chiriașului
 • vizualizați online dreptul chiriașului de a închiria, dacă are un „cod de partajare”

Cum să verificați cu un cod de partajare

Chiriașul are un cod de partajare doar dacă:

 • are un card sau permis de ședere biometric valabil
 • are statut stabilit sau pre-stabilit
 • a solicitat o viză și a folosit aplicația „UK Immigration: ID Check” pentru a-și scana documentul de identitate pe telefon

Dacă chiriașul își poate dovedi dreptul de a închiria folosind un document original acceptat, nu puteți insista să folosească serviciul online.

Brexit: Mii de români riscă să rămână fără locuri de muncă și asigurări de sănătate în Marea Britanie

Sancțiunile pentru cei care închiriază locuințe unor persoane care nu au dreptul pot ajunge până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, puteți primi o amendă nelimitată pentru închirierea unei proprietăți în Anglia cuiva pe care îl știați sau pentru care aveați „motive rezonabile de a crede” că nu avea dreptul de a închiria în Regatul Unit.

Aceste motive includ:

 • nu aveau permis pentru a intra sau a rămâne în Marea Britanie
 • le expirase concediul
 • hârtiile erau incorecte sau false

De asemenea, puteți fi amendat dacă închiriați proprietatea cuiva care nu are voie să rămână în Marea Britanie sau dacă nu puteți demonstra că ați verificat dreptul de a închiria.

Amenzile în cazul închirierii către persoane care nu au acest drept în Marea Britanie pot ajunge până la 3.000 de lire sterline. Dacă plătiți în termen de 21 de zile, amenda se reduce cu 30%.

La fel ca și în cazul angajărilor, puteți obiecta în termen de 28 de zile de la data din notificarea de penalizare civilă.

Puteți obiecta dacă:

 • nu sunteți cel obligat să plătească penalizarea, de exemplu nu sunteți proprietarul locuinței închiriate
 • ați făcut o verificare corectă a chiriașului sau ați făcut un raport către Home Office după o verificare repetată (în cazul în care un chiriaș nu mai are dreptul de a închiria)
 • pedeapsa nu a fost calculată corect.

…Marea Britanie: Patronii care angajează cetățeni europeni fără drept de muncă, aspru pedepsiți. Amenzi uriașe și închisoare…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr lăsat inconștient

IMAGINI ȘOCANTE! Tânăr lăsat inconștient de doi bodyguarzi în fața unui pub din estul Londrei

100.000 de spectatori

Ce au lăsat în urmă cei 100.000 de spectatori ai unui mare festival din Anglia. Autoritățile au avut mult de muncă