in

Marea Britanie poate limita ajutoarele sociale pentru cetățenii UE. DECIZIE a Curții Europene de Justiție

Marea Britanie poate limita ajutoarelor sociale pentru lucrătorii din Uniunea Europeană, a decis Curtea de Justiție a UE.

„Marea Britanie poate cere ca beneficiarii de alocaţii pentru familie şi pentru creşterea copilului să dispună de drept de şedere în acest stat. Chiar dacă această condiţie este considerată ca fiind o discriminare indirectă, ea este justificată de necesitatea de a proteja finanţele statelor membre care îi primesc”, a anunţat Curtea de Justiţie a UE, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a cerut în 2014 Curţii de Justiţie din Luxemburg să condamne Londra pentru condiţiile impuse imigranţilor din UE stabiliţi în Marea Britanie, înainte de a le acorda alocaţiile pentru familie şi creşterea copilului. 

În sistemul actual, autorităţile britanice verifică întâi dacă persoanele se află legal în Marea Britanie, înainte de a le oferi dreptul la aceste alocaţii, ceea ce este „discriminatoriu”, în opinia executivului de la Bruxelles, care estimează că este suficient ca imigranţii să locuiască pur şi simplu în această ţară, pentru a putea beneficia de ajutoare.

Ajutoarele sociale acordate europenilor instalaţi în Marea Britanie constituie unul dintre subiectelecheie în campania pentru referendumul prevăzut să aibă loc la 23 iunie, privind menţinerea sau nu a ţării în UE

 


Restricțiile cerute de Marea Britanie în această privinţă au primit aprobarea celorlalte 27 de state membre ale UE în urma acordului negociat în februarie cu premierul britanic David Cameron, pentru ca acesta să poată face campanie în favoarea menţinerii în UE.

Zeci de români locuiesc în mașini, pe străzile Londrei: „E mai bine decât în România”

Încă o „petardă” marca Daily Express:„Europenii migrează în masă în Marea Britanie și ne FURĂ locurile de muncă”

Campanie anti-românească în THE SUN: 5.000 de romi din Țăndărei sunt în Marea Britanie. „Ieșim din UE ca să scăpăm de ei”

Iohannis, acuzat că i-a trădat pe românii din diaspora. „Te vom călca în picioare!”

Marea Britanie a obținut acordul cu UE. Șapte ani de restricții pentru români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românca Antonia Nae, studentă la University of East London, cucereşte lumea modei din Marea Britanie

Fiul milionarului Adamescu, arestat la Londra în timpul unei conferințe despre mandatul european de arestare