in

Marea Britanie pregătește un studiu deosebit de periculos: Voluntari sănătoși vor fi infectați cu coronavirus

Marea Britanie a anunțat că va lansa primul studiu de „provocare a infecției” din lume, pentru COVID-19, în valoare de 33,6 milioane de lire sterline, în cadrul căruia voluntari sănătoși vor fi infectați în mod deliberat cu coronavirus, în speranța că se va identifica mai repede un vaccin, arată The Washington Post, citat de Adevărul.

Cercetarea este condusă de oamenii de știință de la Imperial College din Londra împreună cu Royal Free Hospital din Londra și compania hVIVO, cu finanțare de la guvernul britanic.

În același timp, studiul este destul de „periculos” având în vedere că oamenii se vor supune unui virus mortal fără tratament sigur, potrivit sursei citate.

„Facem tot ce putem pentru a combate coronavirusul, inclusiv sprijinirea oamenilor de știință în căutarea unui vaccin sigur şi eficient. Finanțarea anunțată astăzi pentru aceste studii inovatoare, dar atent controlate, marchează un pas important în înțelegerea virusului și accelerarea dezvoltării celor mai promițătoare vaccinuri care, în cele din urmă, vor ajuta la revenirea la viața normală”, a declarat Alok Sharma, ministru în guvernul britanic, potrivit CNN.

COVID-19 poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului, arată un studiu din Marea Britanie

Modelul provocării infecției este un studiu în timpul căruia voluntarii sănătoși sunt expuși în mod deliberat la un virus, cunoscut sub numele de „virusul provocării


Cercetătorii vor folosi mai întâi doze controlate de virus pandemic, pentru a descoperi care este cea mai mică cantitate care poate provoca infecția Covid.

Voluntarii, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, vor fi infectați cu virusul prin nas și vor fi monitorizați non-stop.  Apoi, oamenii de știință ar putea testa dacă un vaccin Covid previne infecția. Voluntarii vor trebui să rămână într-o unitate de biosecuritate până când nu vor mai fi infecțioși. Aceștia vor fi remunerați la final și vor fi monitorizați aproximativ un an după participarea la studiu pentru a verifica eventualele efecte secundare, notează BBC.

„Infectarea voluntară a voluntarilor cu un agent patogen uman cunoscut nu a fost „niciodată întreprinsă ușor.  Cu toate acestea, astfel de studii sunt extrem de informative. Este cu adevărat vital să ne grăbim pentru a obține vaccinuri eficiente si alte tratamente pentru Covid-19”, a declarat Prof. Peter Openshaw, co-investigator al studiului şi director al Consorţiului Human Challenge, potrivit sursei citate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazurile de COVID-19 din Marea Britanie, creștere alarmantă. Alți 151 de morți anunțați duminică

Doi hoți români „profesioniști” au nenorocit o femeie din Worcester. Unul dintre ei doar ce se reîntorsese în Marea Britanie de unde fusese extrădat după un furt