in

Marea Britanie prelungește schema de ajutoare pentru salariați până în toamnă. O nouă tranșă pentru persoanele „self employed” va fi disponibilă în curând

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, va anunța azi, 3 martie, prelungirea schemei de ajutoare pentru salariați până la sfârșitul lunii septembrie.

Acest lucru înseamnă că vor fi plătiți milioane de lucrători pentru a rămâne acasă timp de 17 luni.

Angajatorii vor trebui să înceapă să participe din luna iulie, în speranța de a se evita disponibilizările în masă.

Pentru a proteja locurile de muncă vor fi disponibile alte 5 miliarde de lire sterline pe lună care se vor adăuga la factura actuală a pandemiei de 280 de miliarde de lire sterline.

Astfel, scrie The Sun, ministrul de Finanțe vrea să mai cumpere ceva timp pentru a permite ca redresarea economică să se întărească, pentru a face față șomajului.

Schema de păstrare a locurilor de muncă a protejat peste 11 milioane de slujbe de la începutul său, în martie anul trecut.

HMRC cere dovezi de la persoanele self employed care au beneficiat de ajutoare pe timpul pandemiei. Zeci de mii de oameni au primi scrisori

Angajații vor continua să primească 80% din salariu – până la maximum 2.500 de lire sterline pe lună, pentru orele pe care nu le-au lucrat.

În iulie, patronii vor contribui cu 10% din sume, apoi cu 20% în august și septembrie, pe măsură ce economia se redeschide.

Bugetul prezentat azi de Rishi Sunak va prelungi, de asemenea, creșterea Universal Credit de 20 de lire sterline pe săptămână pentru șase luni.

De asemenea, vor fi luate măsuri de sprijinire a afacerilor, precum un TVA de 5% pentru pub-uri și restaurante.

Ministrul va anunța, de asemenea, un sprijin suplimentar pentru lucrătorii independenți, cu peste 600.000 de persoane eligibile.

O a patra subvenție din cadrul programului de sprijin pentru cei cu venituri independente este disponibilă din aprilie, și va fi în valoare de 80% din profiturile medii pe trei luni, cu un plafon de 7.500 de lire sterline.

Trezoreria a declarat că bugetul se va concentra pe „sprijin, onestitate și construirea viitoarei economii”.

Acest lucru ar putea însemna o creștere a impozitului pe profit pentru întreprinderi și impozite pe câștiguri de capital pentru proprietari și investitori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie nu a informat țările UE despre condamnarea a peste 100.000 de infractori străini. Mulți dintre ei, din România

Doncaster: Român de 21 de ani, omorât de o mașină în timp ce livra pachete pentru Amazon