in

Marea Britanie renunță la Mandatul European de Arestare

Guvernul de la Londra a anunțat că Regatul Unit nu va mai participa la schema europeană de accelerare a extrădării persoanelor care încalcă legea, după Brexit.

Mandatul de arestare european a fost introdus în 2004 și a înlocuit procesele îndelungate de extrădare între țările UE. Un mandat emis de autoritatea judiciară dintr-un stat membru în vederea arestării unei persoane și predării sale în vederea judecării este valabil în întreaga Uniune Europeană.

„Regatul Unit nu caută să participe la Mandatul de arestare european ca parte a viitoarei relații. În schimb, acordul ar trebui să ofere instrumente pentru extrădarea rapidă”, se arată în documentul publicat de executivul de la Londra.

Tensiuni între Marea Britanie și UE înainte de începerea negocierilor: „Nu vom ceda șantajului lui Boris Johnson”

De la crearea EAW, britanicii au folosit de mii de ori acest sistem, inclusiv pentru a repatria un bărbat care a participat la atacul comis la Londra în 2005 și ulterior a fugit în Italia.

Londra a prezentat joi un mandat dur de negociere pentru discuțiile cu Uniunea Europeană, evidențiindu-și dorința unei viitoare independențe economice și politice care ar putea să o plaseze pe direcția unei coliziuni cu Bruxellesul.

Marea Britanie a subliniat că își dorește ca aranjamentele să le permită autorităților de reglementare din ambele părți să coopereze pentru a gestiona regulile pe măsură ce ele „evoluează”.


Mandatul prezentat joi menționează că Marea Britanie a părăsit blocul comunitar cu aceleași reguli ca în UE, oferind astfel o „bază solidă” pentru încheierea evaluărilor la timp. De asemenea, Londra vrea ca acordul său comercial cu UE să includă angajamente de a nu slăbi protecția legilor și standardelor privind piața muncii.

În același timp, britanicii vor un acord separat privind pescuitul împreună cu acordul de comerț liber cu Uniunea Europeană, cu negocieri anuale asupra împărțirii capturii totale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furt de… Gaviscon și Fixodent în Blackburn: „Le-am luat pentru părinți, în România sunt scumpe”

Atenționare de călătorie în Marea Britanie, în perioada 28 februarie – 2 martie. Furtuna Jorge vine cu ploaie și zăpadă