in

Marea Britanie s-a împrumutat la dobânzi negative de teama unei recesiuni puternice

Marea Britanie s-a împrumutat în premieră la dobânzi negative, pe fondul temerilor în creștere legate de declanșarea unei recesiuni profunde și a așteptărilor investitorilor pentru noi achiziții de obligațiuni de către băncile centrale, transmite Reuters.

În cadrul unei licitații care a avut loc miercuri, Biroul pentru Managementul Datoriilor a anunțat că a vândut obligațiuni pe termen de trei ani, în valoare de 3,8 miliarde de lire sterline, cu un randament negativ de 0,003%.

Marea Britanie va înregistra în 2020 cea mai gravă recesiune din istorie, previziunea Băncii Angliei

Acest lucru înseamnă că guvernul britanic este practic plătit să se împrumute. Investitorii vor primi ceva mai puțin decât au plătit, dacă vor păstra obligațiunile până la maturitate, atât de mare este cererea pentru protejarea banilor prin intermediul plasamentelor în obligațiuni.

În acest fel, Marea Britanie s-a alăturat Germaniei, Japoniei și altor câteva țări europene care vând obligațiuni guvernamentale cu randamente negative.

În luna martie, Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară la un minim record de 0,1% și a lansat achiziții suplimentare de obligațiuni, de 200 de miliarde de lire, majoritatea obligațiuni de stat, în cadrul programului său de relaxare cantitativă.


După pandemie, recesiune: «Europa de Est se îndreaptă spre cea mai mare criză economică de la căderea comunismului»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Sănătății din Marea Britanie vrea ca toată lumea să își facă vaccinul anti-coronavirus

29 de șoferi de autobuz au murit infectați cu coronavirus în Londra. Primarul Khan spune că a luat cele mai bune măsuri de protecție