in

Marea Britanie sare la beregata UE: „Nu mai avem nevoie de regulile voastre. Suntem INDEPENDENȚI”

Guvernul britanic nu va accepta ca Uniunea Europeană să impună reguli în materie de protejarea mediului, de dreptul muncii sau ajutoare de stat în relația sa viitoare cu continentul, a avertizat negociatorul britanic pentru Brexit, David Frost, citat de AFP.

„Este esențial pentru noi să putem stabili legi care ni se potrivesc, să revendicăm dreptul pe care îl are orice altă țară din afara UE”, a afirmat David Frost în cadrul unui discurs rostit la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB).

„Aceasta nu este doar o simplă poziție de negociere care s-ar putea schimba sub presiune. Acesta este chiar obiectivul întregului proiect”, a insistat negociatorul Regatului Unit, care a intrat de la ieșirea din UE într-o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului.

Discursul negociatorului David Frost are loc într-un moment în care statele membre ale UE elaborează un mandat pentru propriul lor negociator Michel Barnier și care stabilește obiectivele și liniile esențiale în cadrul negocierilor.

Românii nu vor mai putea veni să muncească în Marea Britanie decât dacă vor câștiga minim 23.000 de lire sterline pe an

Europenii doresc ca Regatul Unit să se angajeze în relația viitoare să respecte aceleași reguli ca UE, chiar să se adapteze ”în timp” în mai multe domenii (mediu, concurență, fiscalitate, dreptul muncii …) pentru a evita neregulile în domeniul concurenței, în schimbul unui acces privilegiat la piața europeană.

Aceste garanții par esențiale pentru europeni, având în vedere proximitatea geografică și economică a Regatului Unit, notează Agerpres.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce părere are Traian Băsescu despre românii din diaspora: «Suntem foarte tari. În spargeri de locuințe, în bancomate și în prostituție»

Mario Mocan, autointitulat reprezentantul diasporei: „Nouă ne trebuie oameni mulți și proști”