in

Marea Britanie, școlile vor trimite copiii acasă mai devreme în timpul valului de căldură. ”Sălile vor fi insuportabil de fierbinți”

Marea Britanie, școlile vor trimite copiii acasă mai devreme în timpul valului de căldură, în timp ce Met Office a avertizat că săptămâna viitoare va fi o vreme “excepțional de caldă”.

Căldură excepțională este posibilă pentru zonele sudice și centrale ale Regatului Unit la sfârșitul acestui weekend și la începutul săptămânii viitoare, cu temperaturi care pot depăși 35C în unele locuri, scrie presa britanică.

De asemenea, copiii ar putea fi ținuți acasă și li s-ar putea interzice să se joace afară, deoarece școlile au declarat că aceștia se străduiesc să se concentreze pe căldură.

Actualizare prognoză meteo: valul de căldură mortal din Marea Britanie va duce temperaturile la 40°C și va declanșa o „urgență națională”

Marea Britanie, școlile vor trimite copiii acasă

Părinții copiilor de la trei școli primare din Herefordshire au fost anunțați că elevii “nu vor avea voie să iasă afară să se joace”, iar lecțiile de educație fizică nu vor avea loc.

O scrisoare adresată părinților de la școala primară Marlbrook, Little Dewchurch și St Martin’s a precizat: “De asemenea, le oferim părinților opțiunea de a ține copiii acasă luni.”


Între timp, Academia Hereford își modifică orarul, începând ziua la 8.30 și trimițându-i pe elevi acasă la ora 14.00.

Clapton Girls’ Academy, din estul Londrei, va trimite copiii acasă la ora 12.30 luni și marți.

Într-o scrisoare adresată părinților, Anna Feltham, directoarea școlii, a scris: “Deja, în multe săli de clasă este foarte cald, chiar și cu ventilatoare, iar elevii se luptă să se răcorească, să bea suficientă apă și să-și mențină concentrarea la lecții”.

Săptămâna viitoare, sălile vor fi “insuportabil de fierbinți” până la sfârșitul zilei și nu există suficiente săli “răcoroase” în care să fie mutate lecțiile, a spus ea.

Met Office a emis o avertizare de culoare galbenă care ar putea reprezenta “un pericol pentru viață” este în vigoare pentru duminică, luni și marți.

Temperaturile ar putea depăși actualul record național de 38,7C, care a fost stabilit în 2019.

De asemenea, temperaturile vor rămâne ridicate și pe timpul nopții, în special în zonele urbane, cu o probabilitate ridicată de nopți tropicale – când temperaturile minime nu scad sub 20C – pentru unele la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, a fost emisă o alertă de nivel 3 a Agenției britanice de securitate sanitară pentru sănătate (UK Health Security Agency Heat Health Alert), care se adresează în special celor din sectorul sănătății și al asistenței sociale, de sâmbătă până marți, sfătuindu-i pe oameni să aibă grijă de persoanele vulnerabile și de cele cu afecțiuni de bază.

Criteriile de caniculă, în cazul în care anumite praguri de temperatură trebuie să fie depășite timp de trei zile la rând, au fost deja îndeplinite în unele localități la începutul acestei săptămâni și se așteaptă să fie îndeplinite din nou până la începutul săptămânii viitoare.

Acest lucru este cel mai probabil în Anglia și Țara Galilor, dar este destul de probabil și în estul Scoției.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

ajutor uk

Marea Britanie, persoanele vulnerabile se luptă să acceseze fondul de sprijin pentru gospodării. ”Sistem întortocheat și haotic”

Poliția Met „plătește oamenilor 50 de lire sterline” pentru a merge prin Londra pentru a testa tehnologia de recunoaștere facială