in

Marea Britanie. Se discută despre micșorarea subvenției pentru angajați și reducerea ajutoarelor pentru self-employed

Ministrul de Finanțe britanic a anunțat că va reduce schema de ajutorare a salariaților la 60% din salariu, din luna iulie și va pune noi condiții pentru acordarea de subvenții lucrătorilor self-employed.

Subvențiile pentru lucrători ar trebui extinse din această lună în Marea Britanie, până în luna septembrie. În prezent, lucrătorii care nu au de muncă primesc 80% din venituri de la stat, în limita a 2.500 de lire sterline pe lună. De asemenea, există un ajutor pentru persoanele care desfășoară activități independente de 80% din profitul realizat pe lună, calculat la media din ultimii 3 ani.

Potrivit Daily Mail, există speculații că ajutorul pentru salariați va fi redus la 60% în luna iulie, iar subvenția pentru self-employed va fi micșorată de asemenea.

Sistemul convenit de guvernul britanic costă statul 14 miliarde de lire sterline pe lună, egal cu bugetul NHS.

Coronavirus: Guvernul britanic pune la bătaie 330 de miliarde de lire sterline pentru a ajuta afacerile afectate de criză

Potrivit publicației amintite, ministrul de Finanțe Rashid Sunak va propune parlamentului și un ajutor pentru cei care lucrează cu jumătate de normă, pentru a reuși pornirea companiilor cu probleme.

De asemenea, guvernul ar putea să reducă pragul pentru lucrătorii independenți de la 50.000 de lire sterline pe an, la 30.000 de lire sterline pe an.

Acest lucru vine în condițiile în care, potrivit documentului publicat de guvern nu privire la ridicarea restricțiilor, societățile din domeniul ospitalității și altele precum frizeriile și sălile de fitness vor rămâne închise până cel mai devreme în iulie.

În prezent, schemele guvernului ajută 6,5 milioane de oameni, a declarat Boris Johnson în fața parlamentului.

Versiunea actuală a ajutoarelor urmează să expire la sfârșitul lunii iunie, firmele fiind capabile să solicite 80% din salariile unui muncitor plătit până la un plafon lunar de 2.500 lire sterline.

Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, a declarat că acoperirea ar trebui să continue „atât timp cât este nevoie”.

Spania, sunteți angajați în serviciul domestic? Iată cum puteți obține Ajutorul Extraordinar

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ryanair reîncepe să opereze la 40% din capacitate. Noile condiții ce vor fi impuse pe avioanele companiei low-cost din cauza pandemiei

Anglia: Părinții nu vor fi amendați dacă țin copiii acasă după redeschiderea școlilor