in ,

Marea Britanie: Se fac presiuni pentru redeschiderea școlilor în luna mai. Este „cheia pentru deblocarea forței de muncă”

O scădere economică de 35% este anunțată în timpul blocajului cauzat de pandemia de coronavirus, potrivit unei noi prognoze a Universității din Londra, ceea ce înseamnă că copiii ar putea să se întoarcă la școală mai devreme pentru ca părinții să se întoarce la muncă, scrie The Mirror.

Se pare că unii miniștri fac eforturi pentru ca copiii să fie trimiși înapoi la școală luna viitoare, până pe 11 mai, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Experții au prezis o scădere cu 35% a economiei britanice, pe măsură ce blocarea continuă, în timp ce restricțiile nu pot începe să fie ridicate până când copiii nu vor fi din nou la școală.

Veste extraordinară în Marea Britanie! Școlile s-ar putea redeschide după Paște

Ministrul de Externe, Dominic Raab, cel care îl înlocuiește pe premierul Boris Johnson, în timp ce acesta se recuperează după infecția cu coronavirus, a anunțat că blocajul s-ar putea prelungi cu alte trei săptămâni.

Un ministru a declarat pentru The Telegraph că guvernul „ar trebui să înceapă să pornească lucruri care pot fi pornite”.

Școlile primare și magazinele neesențiale ar trebui să se redeschidă, a spus acesta, adăugând că dacă oamenii pot ține distanța socială în supermarketuri, de ce nu ar putea-o face în alte magazine.

Numărul morților de coronavirus în Marea Britanie a depășit 100. Școlile se închid de vineri

Sir Iain Duncan Smith, fostul lider al Partidului Conservator, este de acord, spunând că a avea copii înapoi la școală este „cheia pentru deblocarea forței de muncă” – în special școlile primare.

Aparent, Downing Street elaborează planuri pentru eliminarea lentă a măsurilor de blocare de la un sector la altul.

De altfel, cercetătorii de la University College London au descoperit că închiderea școlilor nu a avut prea multe efecte asupra crizei.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că școlile vor rămâne închise „până la o notificare ulterioară”, cu excepția elevilor vulnerabili și a celor care sunt copii ai lucrătorilor cheie.

Ei au adăugat că școlile își vor redeschide porțile doar atunci când indicațiile științifice vor arăta că este „în siguranță să se facă acest lucru” – în timp ce guvernul va „colabora strâns” cu sectorul educației pentru a ajunge la orice acord.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Violență în vremea pandemiei. Taximetrist român își abuzează fosta soție pentru a o convinge să se întoarcă în țară

Român de 34 de ani, ucis de coronavirus în Londra. Muncea pe șantier și acolo s-a infectat. Opt copii au rămas fără tată