in

Marea Britanie și Uniunea Europeană nu au reușit să ajungă la un acord. S-a dispus continuarea negocierilor

Negociatorii britanici rămân la Bruxelles, însă premierul Boris Johnson spune că cele două părți sunt încă „foarte depărtate” în ceea ce privește problemele cheie ale unui acord post-Brexit.

Marea Britanie și UE intră în ultima treaptă a negocierilor privind Brexit cu speranța reînnoită că se va putea încheia un acord în câteva zile, după ce Boris Johnson și Ursula von der Leyen au fost de acord să se „continue negocierile” la Bruxelles, scrie The Guaridan.

Ambasadele UE de la Bruxelles au fost informate că „s-au făcut progrese” și că „următoarele zile vor fi importante”. Negociatorii britanici sunt așteptați să rămână la Bruxelles cel puțin până marți.

Surse guvernamentale au declarat în weekend că șansele de a nu se încheia un acord sunt de 80%.

Brexit: Președintele Franței nu are de gând să facă nicio concesie Marii Britanii. Ieșirea fără acord pare inevitabilă

Von der Leyen și Johnson au lansat o declarație comună, la scurt timp după ce au avut o convorbire telefonică.


„În ciuda epuizării după aproape un an de negocieri, în ciuda faptului că termenele limită au fost depășite mereu, credem că este responsabil acest punct pentru a mai face un kilometru suplimentar”, au spus cei doi lideri.

„Am mandatat negociatorii noștri să continue discuțiile și să vedem dacă se poate ajunge la un acord chiar și în această etapă târzie”, au mai transmis ei.

Însă, într-o declarație separată, Johnson a spus că a informat cabinetul să fie pregătit pentru o ieșire fără acord. Premierul a declarat că solicitarea sa de a deschide discuții direct cu Berlinul și Parisul a fost respinsă.

„Comisia este foarte hotărâtă să mențină negocierile așa cum au fost și este în regulă”, a spus el. „Cel mai probabil lucru acum este, desigur, că trebuie să ne pregătim pentru termenii OMC [Organizația Mondială a Comerțului], termenii australieni, am făcut pregătiri uriașe timp de patru ani și jumătate … poate mai intens în ultimii doi ani”, a continuat premierul britanic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihai Tudose despre Florin Cîțu: „Nu daţi briciul pe mâna maimuţei! Inconştientul ăsta va tăia jugulara României”

Baie de sânge la Londra: Un tânăr a fost înjunghiat mortal în Harrow și alți doi au fost răniți