in

Marea Britanie trimite 2.000 de arme antitanc în Ucraina

Marea Britanie trimite 2.000 de arme antitanc în Ucraina

Forțele armate ale Marii Britanii au transportat aproximativ 2.000 de arme antitanc în Ucraina, săptămâna aceasta, pentru a ajuta în cazul unei noi invazii rusești considerată iminentă.

„Mai multe zboruri” între Marea Britanie și Ucraina au decolat de luni, software-ul de urmărire a zborurilor detectând o aeronavă de transport RAF C-17 care se deplasează între cele două state, arată Sky News.

Au fost de asemenea observate avioane de supraveghere britanice.

George Allison, de la UK Defense Journal, un site web axat pe știrile din domeniul apărării, a postat pe Twitter un interval de timp al zborurilor, despre care a spus că au început luni.

Regatul Unit a oferit arme ușoare antitanc de nouă generație, (NLAW), descrise de producători drept „primul sistem de rachete individuale care elimină rapid orice tanc de luptă dintr-o singură lovitură, lovindu-l de sus”.

Trimiterea armelor a survenit după ce secretarul apărării, Ben Wallace, a anunțat luni Parlamentul de la Londra că Marea Britanie își va spori sprijinul militar pentru Ucraina, ceea ce a inclus și o creștere a personalului militar britanic pe teren ca instructori.

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

„Am luat decizia de a furniza Ucrainei sisteme de arme ușoare, anti-blindate și defensive”, a spus el.

„Un număr mic de personal din Regatul Unit va oferi, de asemenea, pregătire inițială pentru o perioadă scurtă de timp, în cadrul Operațiunii Orbital, înainte de a se întoarce apoi în Marea Britanie”, a mai spus ministrul Apărării britanic.

Marea Britanie insistă că sprijinul militar nu reprezintă „nicio amenințare pentru Rusia”.

Operațiunea Orbital este numele unei misiuni de antrenament britanice în Ucraina, care a fost înființată în 2015, ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia, în anul precedent, și a sprijinirii unei insurgențe în estul țării.

Wallace a adăugat: „Permiteți-mi să fiu clar: acest sprijin este pentru capacități de arme cu rază scurtă și clar defensive; nu sunt arme strategice și nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia.”

„Ele urmează să fie folosite în autoapărare, iar personalul din Regatul Unit care furnizează formarea inițială se va întoarce în Marea Britanie după finalizarea antrenamentului”, a mai precizat el.

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a postat pe Twitter: „Este foarte clar că transportul Marii Britanii de arme letale în Ucraina nu va face decât să alimenteze criza”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson se comportă „ca un șef mafiot”. Acuzații de șantaj și intimidare în Parlamentul britanic

Boris Johnson se comportă „ca un șef mafiot”. Acuzații de șantaj și intimidare în Parlamentul britanic

copii părinţi străinătate

“Orfanii albi” ai României. Aproape 12.500 de copii au ambii părinţi în străinătate