Menu
in

Marea Britanie trimite avioane în România: „Spuneți mersi că apărăm teritoriul UE!

Marea Britanie a desfășurat avioane de luptă în România pentru a ajuta UE să controleze Marea Neagră, ceea ce a stârnit furia militanților pro-Brexit.

Sâmbătă, 26 martie, Ministerul Apărării din UK a anunțat că avioane Tayphoon și personal al Forțelor Aeriene Regale (RAF) sunt dislocate în România pentru al patrulea an pentru a se alătura misiunii de poliție aeriană a NATO de lungă durată pentru regiunea Mării Negre.

Desfășurarea RAF face parte din prezența sporită a NATO în Europa, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării.

Avioane Tayphoon trimise în România în cadrul unei operațiuni NATO

Este vorba de patru avioane Typhoon din Escadrila 3 (de luptă), aflate în mod normal la RAF Coningsby și 150 de membri ai personalului RAF.

Ministrul forțelor armate James Heappey a declarat: „Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană, în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei”.

Vice-mareșalul aerian Philip Robinson, ofițer aerian comandant al grupului 11, a spus:

„Sosirea personalului și echipamentului nostru în regiune evidențiază angajamentul și contribuția continuă a RAF la misiunea de poliție aeriană a NATO din România.”

Avioane Typhoon ale RAF, dislocate pe coasta românească a Mării Negre

Poliția aeriană este o operațiune defensivă, a spus Ministerul Apărării și „asigură securitatea și integritatea tuturor spațiilor aeriene ale membrilor alianței NATO”.

„Va spune vreodată UE mulțumesc Regatului Unit?”

Comentând știrea, într-un articol intitulat „Va spune UE vreodată „mulțumesc” Regatului Unit pentru că i-a apărat teritoriul?”, militanții Facts4EU au criticat apărarea ineficientă a blocului, scrie Daily Express.

„Am raportat anterior de multe ori nivelurile îngrozitor de scăzute ale cheltuielilor pentru apărare în rândul țărilor UE”, au scris aceștia.

„Cu două săptămâni în urmă, noul cancelar german a anunțat în sfârșit că cheltuielile Germaniei pentru apărare vor crește de la 1,2% la 2% din PIB – minimul NATO. De ani de zile, Germania a cheltuit în mod constant sub cheltuielile pentru apărare”, se mai arată în articol.

„Deficitul este acum atât de mare încât chiar dacă cancelarul german ar fi anunțat o creștere la 10% din PIB, nemții ar avea nevoie de ani de zile pentru a avea o forță eficientă”, mai scriu militanții anti-Brexit.

Ei au criticat-o pe șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen, principalul vinovat pentru sistemul de apărare eșuat al blocului: „Ministrul Apărării al Germaniei din 2013 până în 2019 a fost una Ursula von der Leyen.”

„Ea a fost descrisă în mod regulat în presa germană ca fiind cel mai puțin eficient ministru al Germaniei. A fost apoi parașutată la Bruxelles de Angela Merkel în 2019 și numită președinte al Comisiei UE”, se arată în articolul citat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
Exit mobile version