in

Marea Britanie trimite rachete de apărare anti-aeriană și anti-tanc în Ucraina

Marea Britanie trimite rachete de apărare anti-aeriană și anti-tanc în Ucraina

Marea Britanie trimite mai multe rachete de apărare aeriană şi antitanc în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de echipamente militare de înaltă calitate, în valoare de 100 de milioane de lire sterline, a anunţat, vineri, 8 aprilie, premierul britanic Boris Johnson, potrivit CNN.

Vorbind alături de cancelarul german, Olaf Scholz, la Londra, Johnson a mai spus că Marea Britanie şi Germania vor colabora în domeniul securităţii energetice şi al surselor regenerabile, deoarece Europa îşi propune să elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili din Rusia.

„Nu putem transforma sistemele energetice respective peste noapte. Dar ştim şi că războiul lui Putin nu se va încheia peste noapte”, a afirmat premierul britanic.

Marea Britanie și SUA trimit arme ultramoderne în Ucraina

„Astăzi, pot anunţa că Marea Britanie va mai trimite echipamente de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline forţelor armate ale Ucrainei, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, care trag cu viteza de trei ori mai mare decât sunetul, şi alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de precizie capabile să planeze pe cer direct deasupra ţintei lor”, a mai spus el.

„Vom trimite, de asemenea, mai multe căşti şi veste antiglonţ pe lângă cele 200.000 de piese de echipament militar neletale pe care Marea Britanie le-a trimis deja”, a mai declarat Johnson.

Guvernele britanic şi german vor organiza o reuniune comună a cabinetului în cursul anului viitor, iar miniştrii Apărării se vor întâlni înainte de următorul summit NATO din iunie, a mai anunţat premierul britanic.


Marea Britanie trimite rachete de apărare anti-aeriană și anti-tanc în Ucraina

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

doi frați uciși

Tragedie în Marea Britanie: Doi frați de trei și patru ani au fost uciși de un șofer beat și drogat

atac rasist

„Români nenorociți”, atac rasist în Irlanda de Nord