in

Marea Britanie: Ultima zi pentru depunerea aplicațiilor de rezidență pentru cetățenii UE. Ce se întâmplă cu cei care nu au reușit să solicite statutul

Azi, 30 iunie, este ultima zi pentru depunerea aplicațiilor de rezidență pentru cetățenii UE din Marea Britanie.

Cei care au aplicat până azi, inclusiv, vor avea drepturile existente protejate, până când vor primi un rezultat la cererile lor, anunță Ministerul de Interne britanic. Cei care nu au încă un răspuns vor primi un certificat de cerere ce poate fi folosit ca dovadă a drepturilor lor în Regatul Unit.

De asemenea, Ministerul de Interne va contacta orice solicitant în cazul în care va avea nevoie de informații suplimentare pentru a procesa cererile lor.

Cei care au solicitat cu succes EUSS își pot accesa online statutul prestabilit sau stabilit, își pot actualiza detaliile personale și pot obține un „cod de partajare” pentru a își dovedi rezidența la www.gov.uk/view-prove-immigration-status .

Dacă intenționați să călătoriți, de la 1 iulie, trebuie să utilizați acest serviciu pentru a „adăuga” orice document pe care nu l-ați folosit pentru a aplica – deci, dacă ați aplicat cu pașaportul, dar intenționați să călătoriți pe un alt act de identitate național, trebuie să utilizați acest serviciul pentru a face această actualizare.

Acest lucru va evita orice întârziere la frontieră, la reintrarea în Marea Britanie și vă recomandăm să vă actualizați documentele cât mai curând posibil, înainte de a călători.


Sute de mii de cetățeni UE nu vor putea să obțină rezidența post-Brexit înainte de termenul final

După termenul limită de azi o persoană eligibilă pentru statut, în temeiul EUSS, poate să depună oricând o cerere dacă are motive întemeiate pentru nerespectarea termenului.

Fiecare cerere întârziată va fi luată în considerare în funcție de dovezile prezentate, iar serviciile de asistență vor continua să asiste solicitanții care doresc să depună cereri cu întârziere, odată ce termenul a trecut.

Membrii apropiați ai familiei care locuiesc în străinătate pot solicita să se alăture unui cetățean UE care a obținut rezidența prin această schemă. Aceștia pot solicita să vină în Marea Britanie în orice moment. Mai multe informații despre alăturarea membrilor familiei pot fi găsite pe gov.uk.

În următoarele 28 de zile, cei care nu au aplicat dar care sunt considerați eligibili vor primi înștiințări prin care li se va comunica „aplică azi”, potrivit ministrului Imigrației, Kevin Foster.

Până în acest moment au aplicat pentru statut stabilit sau pre-stabilit 5,3 milioane de cetățeni europeni. Dintre aceștia, aproximativ 6% (311.870) au solicitat din nou rezidență.

Acest lucru înseamnă că 4.963.560 de persoane au aplicat în total. Au fost 4.910.690 cereri primite de la cetățeni UE, 50.060 de la alți resortisanți ai SEE și elvețieni și 340.650 primite de la cetățeni non-SEE.

Naționalitățile cu cel mai mare număr de cereri depuse au fost:

Poloneză (975.180)

Română (918.270)

Italiană (500.550)

Portugheză (376.440)

Spaniolă (320.850).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]
Tânăr român dispărut la Brighton, familia îl caută cu disperare

Mii de cetățeni UE vor fi privați de drepturi în Marea Britanie. Guvernul britanic, acuzat că nu dorește să prelungească termenul pentru solicitarea rezidenței