in

Războiul pescuitului: Marea Britanie dă Franței un ultimatum de 48 de ore

Războiul pescuitului: Marea Britanie dă Franței un ultimatum de 48 de ore

Marea Britanie dă Franței un ultimatum de 48 de ore în așa numitul „război al pescuitului” și avertizează că, dacă nu vor exista concesii în disputa privind pescuitul va recurge la măsuri legale.

Franța a anunțat, pe de altă parte, că Regatul Unit a refuzat să acorde pescarilor săi numărul corect de licențe pentru operarea în apele britanice, Parisul amenințând că va impune măsuri țintite începând de marți, 2 noiembrie, inclusiv prin înăsprirea controalelor camioanelor care circulă între cele două țări.

Londra a răspuns că va emite licențe vaselor care pot dovedi că au pescuit anterior în apele britanice.

Războiul pescuitului între Marea Britanie și Franța continuă. UK amenință că va riposta

Disputa s-a intensificat săptămâna trecută, când partea franceză a sechestrat o navă de pescuit britanică, Cornelis Gert Jan, în apele franceze de lângă portul Le Havre, spunând că nu avea licențele necesare, deși proprietarul vasului susține că deținea documentele potrivite.

„Partea franceză a făcut amenințări absolut iraționale, inclusiv la adresa Insulelor Canalului și a industriei pescuitului și trebuie să retragă acele amenințări, în caz contrar vom folosi mecanismele din acordul comercial cu UE pentru a lua măsuri”, a declarat șefa diplomației britanice, Liz Truss.

„Francezii s-au comportat incorect. Nu e în cadrul termenilor acordului comercial. Iar dacă cineva se comportă incorect într-un acord comercial, poți să te îndrepți împotriva lor și să ceri măsuri compensatorii. Iar asta vom face dacă francezii nu dau înapoi”, a mai spus Truss.


Întrebat care este termenul până la care francezii să dea înapoi, ministrul de Externe britanc a răspuns: „Problema trebuie rezolvată în următoarele 48 de ore”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Halloween însângerat la Londra: Doi morți și trei răniți în urma violențelor

Șeful OMS aruncă BOMBA: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”

Șeful OMS aruncă BOMBA: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”