in

Marea Britanie va efectua testare extinsă şi periodică a populaţiei. ”Apar noi tehnologii pe care le cumpărăm şi le testăm”

Marea Britanie intenţionează să efectueze o testare extinsă şi periodică a populaţiei pentru COVID-19, cu obiectivul de a suprima răspâdirea noului coronavirus astfel încât să poată fi relaxate restricţiile care au sufocat economia fără a declanşa un nou val epidemic, transmite agenția Reuters.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat miercuri că sunt în faza experimentală o serie de teste noi şi mai rapide care pot da imediat rezultatul dacă o persoană este sau nu infectată şi şi-a exprimat speranţa că spre sfârşitul anului în curs aceste noi teste vor putea fi folosite.

„Testarea de masă, testarea populaţiei, în care devine o normă ca oamenii să fie testaţi periodic, permiţându-ne astfel să redăm unele libertăţi, este în prezent un proiect uriaş al guvernului” de la Londra, a spus Hancock la postul BBC.

El a precizat că laboratoarele de cercetare de la Porton Down fac probe pentru noi teste de salivă care nu au nevoie de o examinare într-un laborator specializat pentru aflarea rezultatului.

„Apar noi tehnologii pe care le cumpărăm şi le testăm. Până la sfârşitul anului cu siguranţă vom dispune de ele”, a asigurat oficialul britanic.

Capacitatea de testare prin teste moleculare PCR a Marii Britanii este în prezent de peste 335.000 de teste pe zi, dar această capacitate nu este folosită deplin, în luna august fiind efectuate zilnic între 150.000 şi 190.000 de teste.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medic român la Spitalul St. Thomas din Londra: ”Ne vom obișnui cu acest virus și corpul va învăța să lupte cu el”

Scade interesul românilor pentru munca în străinătate. Germania, Olanda și Marea Britanie, țările preferate pentru un job în afară