in

Marea Britanie va sprijini un guvern ucrainean în exil, a anunțat Boris Johnson

Marea Britanie va sprijini un guvern ucrainean în exil, a anunțat Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Regatul Unit va oferi „sprijin” unui guvern ucrainean în exil dacă un astfel de organism se va constitui și a dezvăluit că l-a avertizat de dimineață pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că este posibil ca atât el, cât și cabinetul său să fie nevoiți să caute „un loc sigur”, transmite EFE, citată de Agerpres.

Boris Johnson a făcut aceste declarații în cadrul unei audieri în Camera Comunelor după o intervenție a deputatului conservator Julian Lewis, care a amintit că, în anii ’50 ai secolului trecut, Regatul Unit „a oferit refugiu guvernelor în exil ale statelor baltice ocupate”.

Londra ia măsuri împotriva Rusiei. Oligarhi interziși în Marea Britanie, înghețarea activelor bancare, oprirea sistemului de plăți bancare internaționale SWIFT

„Dacă, după cum pare probabil, Ucraina va fi copleșită, vom oferi refugiu unui guvern în exil (până la eliberarea țării)?”, a întrebat Lewis.

„Desigur că vom oferi tot sprijinul posibil, fie el logistic sau de alt tip, așa cum a făcut-o mereu Regatul Unit cu guvernele în exil”, a răspuns premierul britanic, adăugând: „Unul dintre aspectele pe care i le-am comentat președintelui Zelenski în această dimineață a fost că ar putea fi nevoie să găsească un loc sigur pentru el și pentru cabinetul lui”.


///Marea Britanie va sprijini un guvern ucrainean în exil, a anunțat Boris Johnson///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2]

Război în Ucraina: Peste 100 de companii și oligarhi ruși, pe lista neagră a lui Boris Johnson

Război în Ucraina: Peste 100 de companii și oligarhi ruși, pe lista neagră a lui Boris Johnson

Daily Mail: Forțele speciale cecene trimise în Ucraina pentru a ucide oficialii de la Kiev

Daily Mail: Forțele speciale cecene, trimise în Ucraina pentru a ucide oficialii de la Kiev